Πολιτική

Μήνυμα με νόημα του Κ. Παπούλια στους Έλληνες της διασποράς

Το παράδειγμα ομόνοιας και συνεργασίας που επιδεικνύουν οι Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για το εσωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς στο μήνυμά του προς του ομογενείς του εξωτερικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο μήνυμά του ο Κ. Παπούλιας με αφορμή τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η κοινωνική καταστροφή που έζησε τα τελευταία χρόνια η χώρα και πως η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να πορευτεί σε μια πορεία ακμής

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Συμμερίζομαι την αγωνία σας να έρθει τη νέα χρονιά το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης από την οποία έχει δοκιμαστεί σκληρά η κοινωνική συνοχή. Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες είναι στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται ή βρίσκονται σε αδιέξοδο. Είναι πολλοί και είναι τα αθώα θύματα μιας καταστροφής που δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Το δικό σας παράδειγμα αλλά και η αλληλεγγύη σας είναι ένας καλός λόγος για να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας όσα λάθη είναι δικά μας και να ακολουθήσουμε μια πορεία ακμής.
Οι Έλληνες της διασποράς διαπρέπουν στην επιστήμη, στην τέχνη, στην επιχειρηματικότητα και γνωρίζουν πώς δίνονται και πώς κερδίζονται οι αγώνες, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.
Ο κόσμος γύρω μας γίνεται όλο και πιο άγριος, νέες απειλές δημιουργούν πρωτοφανείς κινδύνους ανατρέποντας βεβαιότητες και δεδομένα. Είναι αυτός ένας ακόμη λόγος για να θυμόμαστε τη σημασία της ευρωπαϊκής ιδέας και συνεργασίας.
Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2015

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «μπιφ» Παύλου Μαρινάκη - «Ριζοσπάστη» και η ερώτηση της ΕΦΣΥΝ που δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Ο χρόνος είναι περιορισμένος»
Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, ωστόσο, ακούστηκε δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη να λέει ότι «για τρίτη χρονιά ο Ριζοσπάστης αποκλείεται, διαμαρτυρόμαστε εντόνως»
Κυριάκος Μητσοτάκης
3