Πολιτική

Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η υπεράσπιση της Γυναίκας, ως πλήρως ισότιμου μέλους κάθε κοινωνικού συνόλου, συνιστά χρέος καθενός, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει σύνορα» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στην γενικευμένη, πολύπλευρη, κρίση που έχει πάρει πια παγκόσμιες διαστάσεις, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων βεβαίως αλλά κατά κύριο λόγο, ότι:

«Πρώτον, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας της Γυναίκας, κατ’ εξοχήν στις χώρες όπου καταπιέζεται βάναυσα, έχοντας επίγνωση ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας της Γυναίκας είναι, κατ’ ουσίαν, προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας του Ανθρώπου εν γένει. ‘Αρα, προσβολή της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.

Και, δεύτερον, -και αυτό δεν αφορά μόνο τις χώρες όπου η Γυναίκα καταπιέζεται, αλλά κάθε χώρα σ’ όλον τον Πλανήτη- οφείλουμε, για λόγους που αφορούν και την πρόοδο οιουδήποτε κοινωνικού συνόλου, να διασφαλίζουμε στη Γυναίκα τους όρους ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία, προκειμένου ν’ αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά της και να συμμετέχει ισοτίμως, σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή κάθε χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στο Ιράν: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων»
«Κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή»
Υπουργείο Εξωτερικών 6
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας, στην Ουάσιγκτον
Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Γεραπετρίτης και Ρήγας