Πολιτική

Μητσοτάκης από την Σύνοδο Κορυφής: Όποιος έρχεται στη χώρα μας παράνομα και δεν λαμβάνει άσυλο θα επιστρέφεται πίσω

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για την υιοθέτηση ελληνικών θέσεων στην Λευκή Βίβλο για την άμυνα της ΕΕ

«Έχω δώσει εντολή στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι όποιος εισέρχεται στη χώρα μας παράνομα και δεν λαμβάνει άσυλο θα πρέπει να επιστρέφεται στη χώρα από την οποία ήρθε». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής στο μεταναστευτικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τις αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί στην ΕΕ για το Μεταναστευτικό αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και επίσης για την Λευκή Βίβλο για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. 

Για το μεταναστευτικό στην δήλωσή του προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός είπε ότι «Ο προτεινόμενος κανονισμός επιστροφών συντάσσεται με τις πάγιες ελληνικές θέσεις και δίνει προτεραιότητα όχι μόνο στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων αλλά και την γρήγορη διαδικασία επιστροφών όσων δεν έχουν λάβει άσυλο στα κράτη από τα οποία προέρχονται. Αναμένουμε το νέο κατάλογο των ασφαλών χωρών προέλευσης για να κινηθούμε. Έχω δώσει εντολή στη νέα πολιτική ηγεσία όποιος εισέρχεται στη χώρα μας παράνομα και δεν λαμβάνει άσυλο θα πρέπει να επιστρέφεται στη χώρα από την οποία ήρθε».

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προτάσεις της Κομισιόν για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα με την κατάθεση της Λευκής Βίβλου η οποία όπως είπε: «περιλαμβάνει πάγιες ελληνικές θέσεις οι οποίες θα υιοθετηθούν από την επιτροπή. Αναφέρομαι στην δυνατότητα να δοθεί δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη για αύξηση επενδύσεων στην άμυνα και την δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου για επενδύσεις στην άμυνα και θα περιορίζει τις δαπάνες σε χώρες που είτε συμμετέχουν στην ΕΕ είτε έχουν στρατηγική συμμαχία με την ΕΕ. Μια θέση της Ελλάδας που δικαιώνεται».

 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ σήμερα στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης. «Κύπρος και Ελλάδα αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε την ζωντανή διαδικασία συζητήσεων για την επανένωση του νησιού στα πλαίσια των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του  ΟΗΕ. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι ο γ.γ. επέλεξε να διορίσει ειδικό απεσταλμένο για να κρατηθεί ζωντανή η διαδικασία και μάλιστα με παραδοτέα το καλοκαίρι», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 84
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11