Πολιτική

Μητσοτάκης για θάνατο Ευγένιου Ρωσσίδη: Συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που χάραξε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την προσωπικότητα και την προσφορά του Ευγένιου Ρωσσίδη εξαίρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  με αφορμή τον θάνατο του διαπρεπή Έλληνα της ομογένειας των ΗΠΑ σε ηλικία 92 ετών.

“Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε. Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του. Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ευγένιος Ρωσσίδης ήταν ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI) κι ένας από τους πέντε πρωτεργάτες που έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με βαριές αιχμές για «άδηλο σχέδιο»
Η επικεφαλής του κινήματος κατηγορεί τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της για διχαστική στάση, υπονόμευση της ενότητας και παραβίαση της πολιτικής γραμμής
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.   (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Τα συλλυπητήρια του Κωστή Χατζηδάκη για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη - «Καλό ταξίδι πρόεδρε»
«Για τρία χρόνια, από το 2004 έως το 2007, υπηρετήσαμε μαζί στην Ευρωβουλή και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ήταν τότε αρχηγός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας» γράφει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Κωστής Χατζηδάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης 7