Πολιτική

Μητσοτάκης για την… δικαίωση της φέτας: “Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα”

Μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς χαρακτηρίζει τη Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook.

«Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους.

Click4more: Φέτα: Στη λίστα των 100 προστατευόμενων ευρωπαϊκών προϊόντων στη συμφωνία ΕΕ-Κίνας!

Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 19
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Ποιοι είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη - Ο Πασόκος, ο Νεοδημοκράτης και οι κουμπαριές
Ο Μακάριος Λαζαρίδης κατέθεσε φωτογραφία στην Εξεταστική Επιτροπή με τον Νίκο Ανδρουλάκη κουμπάρο σε ζευγάρι που συνελήφθη για τις επιδοτήσεις
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
60