Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: “Η Τουρκία έχει το καθήκον που απορρέει από τη συμφωνία να συγκρατεί τις ροές”

Μητσοτάκης: “Η Τουρκία έχει το καθήκον που απορρέει από τη συμφωνία να συγκρατεί τις ροές”

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της στο μεταναστευτικό σε Έβρο και Αιγαίο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βιέννη το απόγευμα της Τρίτης (10.03.2020).

“Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική χώρα, αλλά με όρους δικαιοσύνης και όχι εκβιασμού”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και διαμήνυσε πως η τουρκική κυβέρνηση έχει το καθήκον που απορρέει από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας να συγκρατεί τις ροές. Και αφού το κάνει επιβραβεύεται”, συμπλήρωσε.

Επίσης, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση της κρίσης και στον Έβρο, όπου πρέπει να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και στα νησιά όπου τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί πρόοδος καθώς οι ροές ήταν μηδενικές. “Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί γιατί θα αποτελεί απόδειξη ότι η Τουρκία συμμορφώνεται”, υπογράμμισε.

“Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί πρόοδος καθώς οι ροές ήταν μηδενικές. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί γιατί θα αποτελεί απόδειξη ότι η Τουρκία συμμορφώνεται” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι αυτές τις ώρες φτάνει στην Ελλάδα η αυστριακή συνδρομή για μεταναστευτικό δηλώνει πολλά, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

“Το προσωπικό και τεχνικά μέσα που μας διαθέσατε θα βοηθήσουν στην αποτροπή απόπειρας μαζικής εισόδου στα σύνορα από την Τουρκία. Στον Έβρο θα κυματίζει η ελληνική και η αυστριακή και η κυπριακή σημαία και σε λίγο και άλλες σημαίες που συνδράμουν στην πράξη”.

Παρακάτω ο πρωθυπουργός επισήμανε πως ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμπαράσταση της Αυστρίας στην υπεράσπιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

“Έρχομαι από το Βερολίνο όπου διαπιστώθηκε η κοινή θέση και με την Καγκελάριο Μέρκελ”, κατέληξε.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις