Πολιτική

Μητσοτάκης και Γιούνκερ συμφώνησαν για το προσφυγικό

Το προσφυγικό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ Μητσοτάκης και Γιούνκερ συμφώνησαν ότι δεν αποτελεί λύση του προσφυγικού προβλήματος το κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο Γιούνκερ, έναν σταθερό και παραδοσιακό φίλο της Ελλάδας, τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα. Επανέλαβα στον πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια άποψη μας ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό.

Διατύπωσα στον πρόεδρο Γιούνκερ τη στάση της ΝΔ και την εθνική πολιτική που η χώρα έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό. Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην ΕΕ. Το πρόβλημα το προσφυγικό όμως δεν θα λυθεί μόνο με την κατασκευή των hot spots.

Η Ευρώπη θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στην μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες. Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο ΕΕ-Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σε αυτή του τη διάσταση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 11
Μαρία Νεγρεπόντη για το κόμμα Καρυστιανού: Ακόμη δεν έχει συγκροτημένο οικονομικό πρόγραμμα – Μην αντιμετωπίζουμε τη δραχμή σαν μπαμπούλα
«Δεν θα έρθει η δραχμή αν και θέλω να σας παραπέμψω στον Επστάϊν και σε αυτά που λέει για την δραχμή όσο οικτρός και αν ήταν ο Επστάιν ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα αν ήταν με την δραχμή αν ήταν με το ευρώ», τόνισε το στέλεχος του πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού
H Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη στέλεχος του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
39