Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Μητσοτάκης: Με τον τετραψήφιο 1566 η εξυπηρέτηση από το ΕΣΥ – Μέρα με τη μέρα κερδίζουμε το μεγάλο στοίχημα της Υγείας

Η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1566 θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου

Όλα τα φλέγοντα θέματα που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απασχόλησαν τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, στην οποία προέδρευσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (21.05.2025).

Η σύσκεψη που συγκάλεσε στο Υπουργείο Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιήθηκε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές.

«Μέρα με τη μέρα κερδίζουμε το μεγάλο στοίχημα της Υγείας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την καθιέρωση του τετραψήφιου αριθμού, 1566, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν – δωρεάν – πληροφορίες για το ΕΣΥ.

Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες για τα νοσοκομεία, τα ραντεβού τους με γιατρούς και κάθε άλλη πληροφορία, εκτός από ιατρικές συμβουλές.

Η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Πρωθυπουργό με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου
Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Πρωθυπουργό με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου

Το «βραχιολάκι» στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και πολλά άλλα

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα προγράμματα που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, όπως τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, τα οποία, όπως είπε πάνε καλά, ο ηλεκτρονικός και ψηφιακός φάκελο του ασθενούς, τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και δρομολογούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το «βραχιολάκι» στα ΤΕΠ και πολλά άλλα.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε συγκινημένος ότι 2,5 εκατ. Έλληνες έκαναν εξετάσεις στο πλαίσιο αυτών και πολλοί από αυτούς ανακάλυψαν κάποιο πρόβλημα υγείας που πλέον είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για τον εξορθολογισμό και έλεγχο των δαπανών, κέρδος που, όπως είπε, θα επιστρέψει στους πολίτες.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Υπουργείο Υγείας λίγο μετά τις 5:30, δέχτηκε ευχές για τη γιορτή του γιου του, Κωνσταντίνου, από εργαζόμενους στο υπουργείο και μπήκε στη συνάντηση με τον Άκη Σκέρτσο, την Ειρήνη Αγαπηδάκη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο Υπουργείο Υγείας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο Υπουργείο Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο Υπουργείο Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο Υπουργείο Υγείας

Η επίσκεψη, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου, πήρε αλλεπάλληλες αναβολές, γι’ αυτό και η σημερινή ατζέντα της συνάντησης έβριθε θεμάτων.

Ο Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθώς και οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό τα βασικά σημεία του έργου τους, καθώς και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του υπουργείου.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, είναι:

– Οι μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρου που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο

– Η κατάσταση στις εφημερίες του ΕΣΥ και οι αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τα Κέντρα Υγείας

– Το πιλοτικό πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την πρόληψη ασθενειών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας / EUROKINISSI / Φωτογραφία του Μιχάλη Καραγιάννη

Η πολιτική φαρμάκου

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της «περιοδείας» του Πρωθυπουργού στα παραγωγικά υπουργεία, καθώς έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η υγεία ήταν η μεγάλη «εκκρεμότητα», γι’ αυτό και η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτέλεσε την πρώτη άμεση πολιτική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στον πιο «ευαίσθητο» τομέα για τους πολίτες.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 3