Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο newsit.gr: “Ξηλώνεται” η σύνδεση εισφορών και εισοδήματος

Μητσοτάκης στο newsit.gr: “Ξηλώνεται” η σύνδεση εισφορών και εισοδήματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σύντομα σε εξαγγελίες σχετικά με τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των συντελεστών του ΦΠΑ, όπως τόνισε απαντώντας στην ερώτηση του NewsIt.gr, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019.

Το NewsIt.gr έδωσε το παρών στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αιμίλιο Περδικάρη. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα μειωθούν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και οι συντελεστές του ΦΠΑ, όπως ο ίδιος είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Το τέλος της θητείας μας θα μας βρει με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11% και βέβαια θα υπάρχει ο κατώτατος συντελεστής“, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: “Συζητούμε με το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών ζητήματα που αφορούν τις μειώσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ζητήματα που αφορούν μειώσεις εισφορών και σε ελεύθερους επαγγελματίες, η σύνδεση με το εισόδημα, αποδείχθηκε ότι τους οδηγούσε σε επιβαρύνσεις που ξεπερνούσαν κάθε όριο“.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις