Πολιτική

Μητσοτάκης στο newsit.gr: “Ξηλώνεται” η σύνδεση εισφορών και εισοδήματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σύντομα σε εξαγγελίες σχετικά με τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των συντελεστών του ΦΠΑ, όπως τόνισε απαντώντας στην ερώτηση του NewsIt.gr, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019.

Το NewsIt.gr έδωσε το παρών στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αιμίλιο Περδικάρη. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα μειωθούν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και οι συντελεστές του ΦΠΑ, όπως ο ίδιος είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Το τέλος της θητείας μας θα μας βρει με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11% και βέβαια θα υπάρχει ο κατώτατος συντελεστής“, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: “Συζητούμε με το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών ζητήματα που αφορούν τις μειώσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ζητήματα που αφορούν μειώσεις εισφορών και σε ελεύθερους επαγγελματίες, η σύνδεση με το εισόδημα, αποδείχθηκε ότι τους οδηγούσε σε επιβαρύνσεις που ξεπερνούσαν κάθε όριο“.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26