Πολιτική

Μητσοτάκης – Τραμπ και… Μελάνια – Μαρέβα! Όλο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σε λίγες ώρες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για πρώτη φορά αφότου έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει σήμερα Τρίτη, στις 18.30 ώρα Νέας Υόρκης (σ.σ. 01:30 τα ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία των συζύγων των δύο ηγετών.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Τραμπ

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

[read4more]

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

Άλλωστε, η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (σ.σ. τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic, θα συναντήσει την Τρίτη και τον Ζoran Zaev (11.00 ώρα Νέας Υόρκης), ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison (11.30 τοπική ώρα).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1