Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία – Αναξιόπιστος ο Τσίπρας

Την ανάγκη για ένα νέο μείγμα πολιτικής τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η πολιτική αυτή θα αποκαλυφθεί με το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι φόροι δεν είναι οι λύση, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στη μείωση των δαπανών.

Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη. Μια συμφωνία την οποία ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία του.

Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις. Ταυτόχρονα όμως θα συμφωνήσουμε ότι είναι αδύνατο να παράγει η ελληνική οικονομία 3,5% πλεονάσματα για 15 χρόνια. Εμείς θα ζητήσουμε λίγο μικρότερα πλεονάσματα.

Ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Αυτό είναι και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει μια συμφωνία σαν αυτή που θα κάνουμε εμείς.

Ο Κ. Τσίπρας “τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα με την κακή συμφωνία που υπέγραψε” ανέφερα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με αφορμή τα φορολογικά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύνατους αλλά αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του αντιπάλους”, συμπληρώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει “στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου”. Ο λαός δεν θα δώσει ξανά συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα, τόνισε αναφερόμενος στα μέτρα.

Ο λαός ήταν σε καλύτερη μοίρα τον Ιανουάριο του 2015, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τόσο ο επονομαζόμενος “κόφτης”, όσο και το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει μια ανάπτυξη 4% για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια. Αυτό θα γίνει με γενναία μεταρρύθμιση του φορολογικού, το πρόγραμμά μας επεξεργάζεται, αλλά οι Έλληνες πολίτες θα δουν επενδύσεις, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως να φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα. Δουλειές δεν θα έρθουν αν δεν έρθουν επενδύσεις και οι επενδύσεις πρέπει και στην Ελλάδα να φτάσουν στον μέσο Ευρωπαϊκό μέσο όρο.Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά μοιράζει μιζέρια και τη μοιράζει ταξικά και συντεχνιακά. Εγώ δεν πρόκειται να επενδύσω στον διχασμό.

Έχουμε λόγους να είμαστε καχύποπτοι στην τακτική της κυβέρνησης να φέρει ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων μέσα σε 48 ώρες. Πιάσαμε άλλα, αυτό ομολογώ ότι μας ξέφυγε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ζητά από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά αυτή η διάταξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
5
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 23
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλά ανοιχτά για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
Την Πέμπτη (13.11.2025) στις 23:00 το βράδυ μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα αναλύσει τον ρόλο της χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και θα αποκαλύψει τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ