Πολιτική

Μπαλαούρας: Δεν ευνοήθηκα από καμία ευνοϊκή διάταξη για τις συντάξεις

Σε πλήρη διάψευση των όσων είδαν το "φως" της δημοσιότητας για εξαίρεση του από την περικοπή συντάξεων, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Με δήλωσή του αναφέρει πως στόχος της "επίθεσης" αυτής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση.

Ο κ. Μπαλαούρας σημειώνει πως συνταξιοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας το 2010, και πως από τότε η σύνταξή του έχει υποστεί όλες τις περικοπες και τις μεταβολές που προβλέπονται από τους νόμους που ψηφίστηκαν.

Τονίζει πως στόχος της επίθεσης είναι οι άνθρωποι που έχουν ήθος και αγωνιστική διαδρομή, όπως ο ίδιος, αλλά και γενικότερα το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα

“Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας  και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά  και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.

Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας  η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.

2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει  το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

3.  Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται.

Με δυο λόγια, «η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.
Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου