Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορεί κανένας στο όνομα κανενός να δολοφονεί και να νομίζει ότι είναι θεός και να αποδίδει δικαιοσύνη. Θέλω να διακρίνω τον φασισμό από την τρομοκρατία και τις πράξεις της 17Ν. Ο φασισμός δεν έχει στόχο να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Οι ένοπλες οργανώσεις έχουν βαθειά λαθεμένη αντίληψη και νομίζουν ότι υπηρετούν τον άνθρωπο. Είναι και τα δύο καταδικαστέα, αλλά θέλω να τονίσω τη διάφορα μεγάλων αντιλήψεων”.
Και πρόσθεσε: “Απορώ πώς έγινε αυτή η φασαρία και η εκμετάλλευση κάνουν bullying στο ΣΥΡΙΖΑ”.
Ερωτηθείς για το αν βάζει στο ίδιο “κλουβί” τη 17Ν και τον ISIS, επισήμανε: “Διαφωνώ να μπουν στο ίδιο “κλουβί” με τον ISIS γιατί αυτές οι οργανώσεις έχουν άλλο τρόπο παρέμβασης”.
Αναφορικά με την απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να κατεβάσει την παράσταση με κείμενα του Ξηρού, ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε πως: “Ασκήθηκαν πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Εθνικό Θέατρο” για να ληφθεί αυτή η απόφαση.