Πολιτική

“Μπηχτή” Τσίπρα σε Βενιζέλο: “Πουλάμε τα πανάκριβα πολιτικά αυτοκίνητα” (ΒΙΝΤΕΟ)

"Πωλητήριο" στο ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στην πώληση πανάκριβων αυτοκινήτων με τα οποία μετακινούνταν πολιτικοί.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με 43 λεπτά καθυστέρηση, για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προανήγγειλε την πώληση τόσο του ενός εκ των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών, όσο και την πώληση κυβερνητικών αυτοκινήτων, που όπως είπε χαρακτηριστικά “κοστίζουν προκλητικά ποσά άνω των 700.000 ευρώ”…

“Καρφί” στον Βενιζέλο

Η συγκεκριμένη αναφορά καθόλου τυχαία δεν φάνηκε να ήταν και ερμηνεύτηκε ως ξεκάθαρο υπονοούμενο προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούνταν ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο που κοστίζει περισσότερο από 700.000 ευρώ!

Συγκεκριμένο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: “Άμεσα αποσυμφρορούμε την δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών. Καταργούμε σπατάλες προκλητικές. Μειώνουμε σχεδόν κατά το ήμισυ τον στόλο των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία. Δίνουμε εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά άνω των 700.000 ευρώ, την στιγμή που ο μέσος Έλληνας πολίτης υποφέρει”, μία δήλωση που έγινε αποδεκτή με χειροκρροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός: “Δίνουμε εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη, γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από μας. Από την ίδια την κυβέρνηση”.

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα προτείνει την κατάργηση το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, “διότι δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με τα δικά τους έξοδα”.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σάλος για την διαφήμιση της Adidas με drones στην Ακρόπολη - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει το υπουργείο Πολιτισμού
Το Υπουργείο είναι σε επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διερευνηθεί η τήρηση ή μη της διαδικασίας αδειοδότησης της υπερπτήσης drone
Ακρόπολη
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
3
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ στέλνουν πρόσκληση στον Μάρκο Ρούμπιο για νέα συνάντηση του σχήματος «3+1»
«Η Ελλάδα είναι πάντοτε πρόθυμη, μέσω πλατφορμών όπως το σχήμα 3+1, να συνεργάζεται με χώρες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την επίτευξη κοινών στόχων» είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου
Ο Μάρκο Ρούμπιο
«Κλειδώνει» η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή: Θα είναι απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ
Η κυβερνητική πλειοψηφία επιμένει σε νομικά επιχειρήματα για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όσον αφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής