Πολιτική

Hardcore διάλογοι στη Βουλή: “Υποκλίνεσαι στον Χίτλερ”- “Είσαι μαλ…” – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος διατύπωνε την άποψη ότι θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ο έτερος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δέχθηκε την υβριστική επίθεση από τον Γραμματέα της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.
 

Ο λόγος; Επειδή ο κ. Κωνσταντινόπουλος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσακος από ομάδα νεοφασιστών Χρυσαυγιτών, αλλά και τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη!.
Η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου δεν άρεσε καθόλου στον παριστάμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά. Ετσι όταν άκουσε τον κ. Κωνσταντινόπουλο να λέει ότι αυτά τα περιστατικά «είναι δείγματα ότι η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα και σε αυτό έχει ευθύνη η Πολιτεία εάν δεν αντιμετωπίσει τους φασίστες…» ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς εξανέστη αρχίζοντας να τον διακόπτει. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος του απάντησε πως «με ανθρώπους που υποκλίνονται στον Χίτλερ και στα σύμβολά του δεν συνομιλώ…»

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την οργή του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, που σηκώθηκε όρθιος, άρχισε να φωνάζει και αποχωρώντας από την αίθουσα ακούστηκε να τον βρίζει «είσαι μαλ… άντε γα…»
Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής ζήτησε και διαγράφηκαν από τα πρακτικά οι απρεπείς ύβρεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά που δεν συνάδουν με τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας που αποφάσιζε για τις αλλαγές του ΚτΒ είχε πρότεινε να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή προκειμένου, όπως είπε, « να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και να αυτοπροστατεύσουμε το πολιτικό μας σύστημα από αυτούς που δέρνουν και δυσφημούν τους βουλευτές.»
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργίαδη: ««Πλέον θα απαντώ μόνο στην αρχηγό σας, την Καρυστιανού» λέει ο υπουργός Υγείας
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του υπουργού Υγείας στη Βουλή στις... 29 Οκτωβρίου 2025, στην οποία είχε χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «απαίσια γυναίκα»
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Καμμένος: Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές – Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς, θα κάνω κι εγώ
Για τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα προλάβει να οργανώσει ψηφοδέλτια, ωστόσο τον χαρακτήρισε «τον μόνο από την Αριστερά που μπορεί να δείξει κυβερνησιμότητα»
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος
21
Αυλωνίτης μετά την παραίτηση από το Κίνημα Δημοκρατίας: Ούτε μία στο εκατομμύριο να επιστρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής περιέγραψε κλίμα έντονης πόλωσης στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούσαν να σε λιντσάρουν»
Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Μητσοτάκης από Καστέλλι: Η Κρήτη αλλάζει, το 2028 σε λειτουργία το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ευρώπης
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε το έργο με τον συνολικότερο σχεδιασμό υποδομών στο νησί, κάνοντας ειδική αναφορά στον ΒΟΑΚ, ως συμπληρωματικό project που θα ενισχύσει τη λειτουργικότητα της νέας πύλης εισόδου
Κυριάκος Μητσοτάκης
15