Πολιτική

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% – Όχι σε πρόωρες εκλογές

Όχι σε πρόωρες εκλογές, με εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, λένε οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής ενώ στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, με 3,6%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η ΝΔ 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, το Ποτάμι 6,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,6%, ενώ το λευκό – άκυρο και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνουν το 18,8%.

Το 44% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 35,6%.

Θεωρούν ως καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ το 38,1%, έναντι μιας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 36,9%.

Το 58,3% θεωρεί αρνητική εξέλιξη για την οικονομία τις πρόωρες εκλογές έναντι 36,6%.

Το 55,9% δηλώνει ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή σε αντίθεση με το 37,2%.

Το 72,2% πιστεύει ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας ενώ το 56,9% εκτιμά ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί η τρόικα προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Η Σοφία Τουντούρη καταγγέλλει ότι οι προσβολές του Γιάνη Βαρουφάκη δεν αφορούσαν μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά στόχευαν και στην προσωπικότητά της
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη στο συνέδριο «Regional Growth Conference» στην Πάτρα
2
Μητσοτάκης στο TikTοk για την επέμβαση στη Νομική: Τώρα κύριε Πρύτανη είναι η σειρά σας να κάνετε τη δουλειά σας
«Εμείς αποδώσαμε χώρους που ήταν υπό κατάληψη για δεκαετίες, όπως κάναμε χθες στη Νομική. Τώρα κύριε Πρύτανη, είναι η σειρά σας να κάνετε τη δική σας δουλειά», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης