Πολιτική

“Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω” το σύνθημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εκλογές

Το σύνθημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι «Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω», σύμφωνα με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και πρώην υπουργό, Κώστα Μαρκόπουλο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι το σύνθημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη να αντιστραφούν βασικές και κρίσιμες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις -όπως υποστηρίζει- σε πολλούς τομείς. «Όλες αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν τη δεκαετία του ’80 και μετά ως αποτέλεσμα μιας πλασματικής ευδαιμονίας που χάρισαν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ε.Ε. αλλά και μιας απίθανα φοβικής και υποτακτικής ερμηνείας των πολιτικών και οικονομικών διλημμάτων που αντιμετώπισε η χώρα» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναφερόμενος στην οικονομία, το σύνθημα των Αν. Ελλήνων σημαίνει «να μπορέσουμε να απαγκιστρωθούμε από τη δουλεία του Μνημονίου, που μας δανείζει μόνο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων μας» λέει ο πρώην υπουργός. Προσθέτει ότι το Μνημόνιο υπηρετεί μόνο τους δανειστές μας και -σύμφωνα με τον ίδιο- αφαιρεί πλήρως από τη χώρα την οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην οικονομία.

Ο κ. Μαρκόπουλος υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο έχει βάλει στόχο την εξαγορά, σε όσο πιο εξευτελιστικές τιμές, των πλουτοπαραγωγικών πηγών ή εταιρειών της χώρας, όπως τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ κ.λπ.

«Ιδιαίτερα η άρση ασυλίας έχει μετατρέψει το χρέος της χώρας από δημόσιο σε ιδιωτικό, αφού μέχρι και η ιδιωτική περιουσία είναι διεκδικήσιμη από τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας. Ο δε ειδικός λογαριασμός μετατρέπει τη χώρα σε ζητιάνο, αφού πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές και μετά ό,τι μένει για τους Έλληνες» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία, ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι το σύνθημα «να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω» σημαίνει να έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε για μας, πάντα στο πλαίσιο γεωστρατηγικών μας δεσμεύσεων, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του καθορισμού της ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού των Αν. Ελλήνων, το ελληνικό κράτος εμφανίζεται αναβλητικό υπό το βάρος της απώλειας ελέγχου της οικονομίας, και «οι διαρκείς υποχωρήσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δίνουν την εντύπωση έλλειψης αυτοπεποίθησης ή έλλειψης στρατηγικού οράματος για τη χώρα».

Τέλος, επισημαίνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ, αλλά χωρίς το Μνημόνιο το οποίο, όπως υποστηρίζει ο κ. Μαρκόπουλος, «θα μας οδηγήσει με σιγουριά σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος:Στις λίστες πρώτα όσοι έχουν εκλεγεί

Π. Καμμένος: να καταγγελθεί το μνημόνιο άμεσα – Πολιτική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 47
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 108
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού