Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Οι δελφίνοι, οι μυστικές δημοσκοπήσεις και ο… Καραμανλής

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε μετά την ήττα στις εκλογές να ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή νέο προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, βγήκαν από τα... συρτάρια της Συγγρού και οι μυστικές δημοσκοπήσεις.

Είχαν γίνει όταν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παραιτηθεί και ανέλαβε ως υπηρεσιακός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, οι μυστικές δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε θετική αποδοχή στην κοινωνία (22%) αλλά και στο κόμμα (28%).
Από εκεί και πέρα, ο Μάκης Βορίδης είχε 3% αποδοχή στην κοινωνία και 4,5% αποδοχή στο κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5,5% αποδοχή στην κοινωνία και 9,5% στο κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη 13% αποδοχή στην κοινωνία και 18% στο κόμμα, ο Νίκος Δένδιας10% στην κοινωνία και 10,8% στο κόμμα, η Ολγα Κεφαλογιάννη 6,5% στην κοινωνία και 8,5% στο κόμμα και ο Πέτρος Τατούλης με αποδοχή 1,7%.

Παρά το γεγονός πως οι μυστικές δημοσκοπήσεις τον φέρουν πρώτο σε… δημοτικότητα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο Κώστας Καραμανλής, θεωρούν πως ο κ. Μεϊμαράκης είναι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της ΝΔ.

Όλα αυτά την ώρα που ο μοναδικός που έχει πει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά την υποψηφιότητα αυτή δεν την έχουν δει όλοι με καλό μάτι. Άλλωστε, όπως έγραψε και το newsit.gr χθες (22/09/2015) υπάρχει σε εξέλιξη ένας… υπόγειος, παρασκηνιακός “πόλεμος” των λεγόμενων “καραμανλικών” και τους “μητσοτακικούς”.

Από εκεί και πέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει τοποθετηθεί, ο Μάκης Βορίδης λέει πως θα το σκεφτεί, ο Βασίλης Κικίλιας λέει «εγώ είμαι από χωριό και τέτοια πράγματα δεν ξέρω», ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εξωκοινοβουλευτικός, η Ολγα Κεφαλογιάννη «ζυγίζει ακόμα την κατάσταση».

Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κατέβει για πρόεδρος, οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί θα αλλάξουν. «Αν ο Μεϊμαράκης κατεβεί υποψήφιος, τότε σίγουρα αλλάζουν οι δυνάμεις, αν όχι και το παιχνίδι» λένε όλοι οι παραπάνω σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Κυριάκο Μητσοτάκη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη, αφήστε κατά μέρος τα ψευτοδιλήμματα
«Άραγε τι ψηφίζει σήμερα η Βουλή, όταν μεταξύ τους στην κυβέρνηση δεν έχουν λύσει ούτε τα αυτονόητα;», διερωτάται με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Μητσοτάκης για την απουσία Δένδια: Όταν επικοινώνησα μαζί του για την τροπολογία του Αγνώστου Στρατιώτη δεν εξέφρασε καμία διαφωνία
«Δεν νομίζω ότι η συζήτηση αυτή θα γινόταν σε άλλη χώρα. Τα σέβεται η κοινωνία χωρίς να χρειάζεται ρύθμιση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 77
Η επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η πρόσκληση Χάρη Δούκα στον Πάνο Ρούτσι και ο παράγοντας Τσίπρας
Όπως έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη το ΠΑΣΟΚ με την τακτική που επέλεξε αναδείχθηκε ο κύριος πόλος απέναντι στην κυβέρνηση, για ένα θέμα που συσπειρώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή μάχη στη Βουλή
Τα «απόνερα» της μάχης για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Ο Δένδιας πήρε αποστάσεις, ο Μητσοτάκης έδωσε εξηγήσεις και τα γαλάζια στελέχη «κοιτούν» με αγωνία
Κάποιοι άλλοι εκτιμούσαν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «επεδίωξε» να κάνει διακριτή τη διάθεση του να παίξει «πρωταγωνιστικό ρόλο» στη μετά Μητσοτάκη εποχή στην ηγεσία της ΝΔ
Το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη 16