Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση! Στα “Τάρταρα” τα μικρά κόμματα

Προβάδισμα 4,7 μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18,6%. Αυτό που προκαλεί εντύπωση από τη δημοσκόπηση είναι τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά όλων των άλλων κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ οριακά μπαίνει στη Βουλή με 3,7%, ενώ τρίτη πολιτική δυναμη αναδεικνύεται και το Ποτάμι με 5,9%.

Χαμηλά ποσοστά και για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 4,4% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ όιπως δείχνει η δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2,8%. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1,3%.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, ενώ το 44% θέλουν πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα με 34% έναντι 18%, ενώ η επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ είναι η δημοφιλέστερη με 35%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 26
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλά ανοιχτά για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
Την Πέμπτη (13.11.2025) στις 23:00 το βράδυ μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα αναλύσει τον ρόλο της χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και θα αποκαλύψει τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ