Πολιτική

Νέα επίθεση Βενιζέλου σε ΓΑΠ: Άλλαξε εκλογική περιφέρεια για να αποφύγει την κρίση του λαού

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Αγρίνιο προς τα περιφερειακά μέσα της Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «έχουμε ψηφοδέλτια ανανεωτικά, δυναμικά, αξιόπιστα, από ανθρώπους της δουλειάς και όχι από πολιτευτές που απλά κατεβαίνουν σε εκλογές και δεν έχουν κάνει την πολιτική αυτοσκοπό».

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δυστυχώς, παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας, που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί».

Σχετικά με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε απευθύνοντας ερωτήματα: «Η κριτική που κάνουν είναι από αριστερά ή από δεξιά; Δεν ψήφισαν όλα τα μέτρα; Πότε έγινε η περίφημη συνεργασία με τη Δεξιά που λένε, μήπως πριν τις εκλογές του 2012; Γιατί δεν κάνουν κριτική στο πρώτο μνημόνιο, τότε που πολλοί έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε τελική ανάλυση αν θες να κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει πρώτα να απολογηθείς σε εκείνους που σε εξέλεξαν και να εκτεθείς ζητώντας την ψήφο τους. Όχι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια για να αποφύγεις την κρίση του λαού».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια» και πρόσθεσε: «Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο, δεν έχω πρόβλημα. Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα. Όποιος ακούει τα περί αυτοδυναμίας και είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ για να μην συμβεί αυτό, ας το ξανασκεφτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία, για να κάνει λέει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις αν το λέει σαν ευχή, σαν απειλή, σαν διαβεβαίωση ή απλά δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση Σεμερτζίδου για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι σε όλα νόμιμες, οι αρχές ξέρουν ποιοι ελέγχονται»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου τόνισε ότι όλες οι επιδοτήσεις είναι νόμιμες, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
31
Θάνος Πλεύρης: «Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα»
Ο υπουργός τόνισε πως μετά την αναστολή ασύλου που αποφασίστηκε μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Αποκάλυψε πως οι μετανάστες ενημερώνονταν με SMS για το «ασφαλές κανάλι της Κρήτης»
Θάνος Πλεύρης 1