Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: «Στόχος μας ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Νέα κυβέρνηση: «Στόχος μας ένα  αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος», υπογράμμισε η νέα υπουργός, Νίκη Κεραμέως, αναλαμβάνοντας από την υπηρεσιακή υπουργό, Καλλιόπη Σπανού.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών παρέδωσε στη Νίκη Κεραμέως η Καλλιόπη Σπανού, δηλώνοντας: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία», για να παραχωρήσει έπειτα τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως.

Η νέα υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα».

Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στην αύξηση μισθών και προσλήψεων.

«Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη» υπογράμμισε.

Παρακολουθήστε την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εσωτερικών: 

 

Υπουργείο Εσωτερικών – Νίκη Κεραμέως: Οι σχεδιασμοί της επόμενης τετραετίας

Αναλυτικότερα, η κ. Κεραμέως, αφού ευχαρίστησε την κ. Σπανού «για την άψογη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων», ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τους προκατόχους της, Τάκη Θεοδωρικάκο και Μάκη Βορίδη, όπως η αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων του δημοσίου, η καθιέρωση νέους συστήματος στοχοθεσίας και αξιολόγησης, η θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, η εφαρμογή συστήματος εσωτερικού ελέγχου στο δημόσιο κ.λπ.

Για τους σχεδιασμούς της επόμενης τετραετίας, έκανε λόγο για αύξηση μισθών στον δημόσιο τομέα, υλοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων επιμόρφωσης, καθιέρωση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας, επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, καθώς και καθορισμό και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι θα προωθηθούν «σημαντικά έργα πνοής», όπως η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ενεργειακή αυτονομία, με στόχο «να επωφεληθεί κάθε δημότης, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Αναφερόμενη στην απόδοση της ιθαγένειας, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα συνεχιστεί στην κατεύθυνση διασφάλισης της ισονομίας και της τήρησης των συνταγματικών προβλέψεων, ενώ σημείωσε ότι προωθούνται καινοτόμα έργα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαδικασία. Για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σημείωσε ότι έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα σημαντικό έργο και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Βόρεια Ελλάδα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα, απευθύνοντας «ειλικρινή πρόσκληση συνεργασίας» και δήλωσε έτοιμη «ώστε να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις, να ακούσουμε προβληματισμούς, να συμβάλουμε στη διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων όλων των στελεχών ώστε να πετύχουμε και τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «κάθε μεγάλο στοίχημα κρίνεται στην πράξη, από το αποτέλεσμα. Ξεκινούμε αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση να υλοποιούμε όλα όσα έχουμε να κάνουμε για τη δημόσια διοίκηση όλα όσα οφείλουμε σε κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Η απερχόμενη υπουργός από την πλευρά ανέφερε ότι έχει επιτελέσει το έργο που της ανατέθηκε και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και ομαλή διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε ότι είναι η τέταρτη φορά που επιστρέφει σε αυτό το υπουργείο, καθώς έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος, γενικός γραμματέας και υφυπουργός. Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη και γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρή και να διαθέτει τα απαιτούμενα εργαλεία.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο για την Βόρεια Ελλάδα, ενώ η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία από γενική γραμματέας, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό, είπε ότι το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση στην τάξη των υπουργείων σηματοδοτεί και το πόσο σπουδαία θεωρεί τη δουλειά που θα γίνει εδώ ο πρωθυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις