Πολιτική

Νέες βελτιώσεις στα μέτρα ζητάει στο παρά πέντε το ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν κατατεθούν τα μέτρα στην Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών για να ζητήσει βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής στο Μνημόνιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το νομοσχέδιο έχει προγραμματισθεί να κατατεθεί στις 18.00 απόψε άλλα είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσει περισσότερο. Αύριο θα μπει για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και την Τέταρτη στην Ολομέλεια με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως αναφέρουν, θα ζητήσουν 5 αλλαγές:

1) Μεταβατικότητα στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

2) Να παραμείνουν οι εξαιρέσεις για τους αναπήρους

3) Να υπάρξουν βελτιώσεις για τις περικοπές στο εφάπαξ

4) Η ρύθμιση για το ΕΚΑΣ να αφορά τους “νεους” συνταξιουχους

5) Να υπάρξουν βελτιώσεις στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο παρασκήνιο – Ποιοι από τη ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν “ναι”…

Εκβιασμός των δανειστών με 36,5 δισ. ευρώ – Χρήματα μόνο για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα 16 Νοεμβρίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5