Πολιτική

Δούρου στην πρώτη συνάντησή της ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κακλαμάνη: «Θα δώσουμε μάχη απέναντι στην απαξίωση της πολιτικής» 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η υπεράσπιση των κοινοβουλευτικών θεσμών και η τουρκική κατοχή στην Κύπρο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρώτη της θεσμική συνάντηση μετά την ανάληψη της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε την Τρίτη (21.07.2026) η Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην υπεράσπιση των κοινοβουλευτικών θεσμών και στο Κυπριακό.

Η Ρένα Δούρου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει «μάχη απέναντι στην απαξίωση της πολιτικής και των κοινοβουλευτικών θεσμών», ενώ οι δύο πλευρές συνέδεσαν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο.

«Συναντιόμαστε 52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας», ανέφερε η νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι για την Αριστερά «είναι πάντα επίκαιρος ο αγώνας της υπεράσπισης των κοινοβουλευτικών θεσμών».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «δεν ξεχνάμε πόσο εύκολο είναι να διολισθήσει η δημοκρατία σε μια εθνική καταστροφή», κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πραξικόπημα που οδήγησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

 

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης ευχήθηκε στη Ρένα Δούρου καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και σημείωσε ότι στο ζήτημα της Κύπρου «όλα τα δημοκρατικά κόμματα του Κοινοβουλίου συμπίπτουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής άσκησε κριτική στη στάση της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, επισημαίνοντας ότι, ενώ καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, «52 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα, λέξη δεν λέγεται για τον στρατό κατοχής στην Κύπρο».

«Καμία λύση, όποια και να βρεθεί, δεν θα μπορεί να είναι δίκαιη με στρατό κατοχής στο νησί», κατέληξε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τη Ρένα Δούρου να δηλώνει ότι προσυπογράφει τη θέση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ: «Ζητά νέα τετραετία για όσα δεν έκανε, ημίμετρα και ακοστολόγητες υποσχέσεις»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη - «Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της ΝΔ έχει αρχίσει»
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Τα μέτρα της ΔΕΘ σε δύο λεπτά: Από τον επενδυτικό λογαριασμό για τα νεογέννητα και το «Σπίτι μου 3» έως και τον κατώτατο των 1.000 ευρώ
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κωδικοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Τις επόμενες μέρες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων
Μητσοτάκης, 90ή ΔΕΘ
Οι σπόντες Μητσοτάκη κατά Τσίπρα με ένα τραγούδι: «Ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω»
Ο πρωθυπουργός έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα της «τρίτης τετραετίας», τονίζοντας ότι «δεν ονειρεύομαι μία από τα ίδια, αλλά μία χώρα που θα γίνεται καλύτερη και μαζί της θα γινόμαστε όλοι μας καλύτεροι».
Κυριάκος Μητσοτάκης
6