Πολιτική

Νέο αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη στη Βόρεια Μακεδονία – «Επαίσχυντο» χαρακτήρισε τον όρο «Βόρεια» ο Μίτσκοσκι

Νέο αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, που εξακολουθεί να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί ”στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας” συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Και συνέχισε: «Η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες αποτελεί τη βάση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και δεν νοείται επιλεκτική εφαρμογή του».

Υπενθυμίζεται πως ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, στη δευτερολογία του λίγο πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στη συνταγματική ονομασία της χώρας του, ο οποίος, όμως, όπως είπε, αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και με τον οποίο, όπως συμπλήρωσε, «συμβιβάζεται».

Ο ίδιος, μάλιστα, μία μέρα πριν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα του, προχωρώντας σε ακόμη μία ωμή πρόκληση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Είστε πάντα εκνευρισμένος, αλλά σήμερα κοκκινίσατε – Παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «ηθική α λα καρτ» - Ανδρουλάκης: Δεν έχω το ταλέντο σας στη διαφθορά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
76
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Μην γκαρίζετε» – Κακλαμάνης: «Αν δεν σας αρέσω, κάντε μου πρόταση μομφής»
«Σταματήστε να φωνάζετε. Δεν είστε εδώ πέρα στο δικαστήριο να υπερασπίζεστε τους βιαστές» - «Ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
52
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνη ενδεδειγμένη λύση η Εξεταστική – Άλλο καταλογισμός ευθυνών κι άλλο κυνήγι μαγισσών
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν επί δεκαετίες ανοικτή πληγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Λεκτική αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σταματήστε να γκαρίζετε» της είπε - Επίθεση σε Φάμελλο και Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28