Πολιτική

Νέο θερμό επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή τη φορά με τον Νίκο Βλαχάκο, αδελφό του ήρωα των Ιμίων

Οι βουλευτές της ΝΔ, φανερά εκνευρισμένοι στους διαδρόμους της Βουλής, έλεγαν για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο»

Μπουρλότο… στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Πρωταγωνίστρια» στο νέο σκηνικό έντασης – μέσα σε λίγες ώρες – ήταν πάλι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το νέο «θερμό» επεισόδιο, στα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής, εκτυλίχθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Πέμπτης (23.01.2025) ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Βλαχάκο. Όρθιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αμήχανος ο προεδρεύων Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Θρυαλλίδα που εξέτρεψε την κατάσταση αποτέλεσε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία της για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών, απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας ότι «τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα» και πως «τα παιδιά αυτά είναι θύματά σας».

Οι βουλευτές της ΝΔ, αντιδρώντας, άρχισαν να της φωνάζουν «Ντροπή σου, Ντροπή σου…», μεταξύ αυτών και ο Νίκος Βλαχάκος που φέρεται να της είπε «και εμείς έχουμε χάσει ανθρώπους…»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας του απάντησε, «μην αντιδράτε, ξέρετε ποιος είναι ο κ. Καρακούσης που σήμερα υπερασπίζεστε στη ΝΔ; Είναι ο ιατροδικαστής που είπε ότι ο αδελφός σου στα Ίμια πέθανε σε ατύχημα…».

Ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων αξιωματικού του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, εξεμάνη και όρθιος άρχισε να της φωνάζει «ντροπή σου, ντροπή σου…».

Ο γενικός γραμματέας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μάλιστα, πήγαν δίπλα του, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουνε, ενώ απευθυνόμενοι στην κ. Κωνσταντοπούλου την εγκαλούσαν ότι προσβάλει τη μνήμη ενός ήρωα που την ερχόμενη Κυριακή (σ.σ. 31.01.2025) είναι το ετήσιο μνημόσυνό του!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, όμως, δεν κάμφθηκε και συνέχισε να λέει ότι προσωπικά πιστεύω ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στα Ίμια, και ο αδελφός σας δεν είναι θύμα ατυχήματος. Ο κ. Καρακούκης, όμως, είναι αυτός που αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά και είναι ο ιατροδικαστής που συγκάλυψε τον θάνατο του αδελφού σου…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, διαδεχόμενος στο βήμα την κυρία Κωνσταντοπούλου την αποκάλεσε «πολιτική αριβίστρια». «Είπατε στον Νίκο Βλαχάκο ότι ”πέθανε από ατύχημα ο αδερφός σας”. Τον κοίταξε στα μάτια και τους το είπε. Οι ήρωες των Ιμίων πέθαναν για την πατρίδα, δεν ήταν ατύχημα. Να ντρέπεστε».

Για «θεατρική παράσταση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο υψηλόβαθμη πηγή της ΚΟ της ΝΔ ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «η ΝΔ και τα μέλη της, δεν ανέχονται ύβρεις και συκοφαντίες από όπου και αν προέρχονται».

Οι βουλευτές της ΝΔ, έκδηλα εκνευρισμένοι στους διαδρόμους της Βουλής, καταλόγιζαν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι «δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο».

Παράλληλα, επέρριπταν ευθύνες και στον Α΄ Αντιπρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη, που ήταν εκείνη την ώρα στην έδρα, για τον τρόπο που χειρίστηκε το επεισόδιο, αλλά και γενικώς για το πώς προεδρεύει όταν είναι στο βήμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταδίκη Φλώρου για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου στη Βουλή ζητάει ο εισαγγελέας
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έριξε γροθιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, περιγράφοντας από την πλευρά του, ότι «έπιασε από το γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, του έβαλε τρικλοποδιά και αυτός έπεσε κάτω»
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης να μην ντρέπεται να μας πει με ποιον θα κυβερνήσει, πραγματικός νικητής του συνεδρίου ο Δούκας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν δίνει σαφές στίγμα διακυβέρνησης, επέμεινε ότι η αυτοδυναμία παραμένει ζητούμενο για τη ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στο Άγιο Φως, στη δίκη για τα Τέμπη, στον κατώτατο μισθό και στην πορεία της οικονομίας
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
Πλεύρης: Ο Κουτσούμπας τιμά την έναρξη του εμφυλίου – Εγώ δεν μπορώ να τιμώ όσους κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη;
Πυρά κατά του ΚΚΕ από τον υπουργό Μετανάστευσης με αφορμή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ - Ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές
Θάνος Πλεύρης
ΥΠΕΞ: «Το Status Quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να γίνεται πλήρως σεβαστό»
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την απαγόρευση πρόσβασης του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο - «Έδωσα εντολή να τελέσει κανονικά τις λειτουργίες», έγραψε σε ανάρτησή του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Υπουργείο Εξωτερικών
Το Μαξίμου βάζει τέλος στις συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, αλλά τα αντίθετα σενάρια φουντώνουν
Είναι ίσως η πρώτη φορά από το 2019, που παρ’ ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει κάθετα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, «γαλάζια» στελέχη επιμένουν ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόωρες κάλπες
Μέγαρο Μαξίμου