Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 56,69 % και Αχτσιόγλου 43,31 % στο 75% των ψήφων

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 56,69 % και Αχτσιόγλου 43,31 % στο 75% των ψήφων

Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών που πρώτο μετέδωσε το newsit.gr και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται  για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 56,69 % έναντι 43,31 % που συγκεντρώνει η Έφη Μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες η συμμετοχή έφτασε τις 133.261 στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει 56.461 ψήφους έναντι 43.139 που έχει συγκεντρώσει η Έφη Αχτσιόγλου.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Η κ. Αχτσιόγλου είχε τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη προτού ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε και στους δυο υποψήφιους για να τους δώσει συγχαρητήρια για την μάχη που έδωσαν ενώ ήδη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου φτάνουν στελεχη του κόμματος.

 

Η προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη  που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

“Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια” δήλωσε στην ΕΡΤ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

“Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε: “Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη“.

“Οι υποψήφιοι προσβλέπουν στην ενότητα κι αυτό ελπίζουμε, να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, αλλά και οι διασπάσεις καμιά φορά είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν είναι τόσο ακραίες οι διαφορές και δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα είναι λογικό για να λειτουργήσει το κόμμα την επόμενη ημέρα“, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Λινού: Να κάνουμε ένα ισχυρό βίντεο

«Είναι χαρούμενο γεγονός και σημασία έχει να έχουμε ένα ισχυρό κόμμα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει ενότητα για το καλό του κόμματος και της χώρας. (Ο Στέφανος Κασσελάκης) είναι χαρούμενος. Ελπίζει ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα την επόμενη μέρα και το ελπίζω κι εγώ», τόνισε η Αθηνά Λινού.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις