Πολιτική

Νίκη Κεραμέως – Δημήτρης Κουτσούμπας: Κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – «Πώς σας την έφεραν έτσι οι συνεργάτες σας» – «Έχετε απύθμενο θράσος»

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως και του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.10.25).

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η δήλωση της Νίκης Κεραμέως ότι δεν προτίθεται να παρανομήσει σχετικά με την επέκταση της συλλογικής σύμβασης των οικοδόμων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Πώς σας την έφεραν έτσι οι συνεργάτες σας κύριε πρόεδρε;» είπε η Νίκη Κεραμέως απευθυνόμενη στον επικεφαλής του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «η ομοσπονδία των οικοδόμων ζητάει την επέκταση χωρίς καν να έχουν εγγραφεί στο μητρώο. Εγώ δεν θα παρανομήσω. Δεν θα επεκτείνω μια σύμβαση αν δεν τηρούνται οι νόμοι».

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας δήλωσε: «Δεν χρειαζόταν καν να απαντήσω στην κυρία Κεραμέως. Τα περισσότερα ήταν το γνωστό μαγνητοφωνάκι που βγάζει. Η Ολομέλεια και ο κόσμος έξω ακούει και καταλαβαίνει. Αλλά έχει απύθμενο θράσος όταν ζητά να αγνοήσουμε τα δεκάδες άρθρα του νομοσχεδίου που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την υπουργό για παραβίαση της νομιμότητας: «Παρανομείτε εσείς, κυρία Κεραμέως, όταν αγνοείτε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη σύμβαση των οικοδόμων και επικαλείστε τη σαθρή κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας».

Απαντώντας η υπουργός Εργασίας είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

«Τελευταία φορά που τσέκαρα, σήμερα το πρωί, η απόφαση δεν έχει βγει ακόμη. Κύριε πρόεδρε, οι συνεργάτες σας, σας άφησαν να εκτεθείτε. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 15
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19