Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν απόλυτα αντιαμερικανισμός αλλά εξέγερση απέναντι στη δικτατορία»

Να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο: «Επιστρέφουν στο πεζοδρόμιο, εγκαταλείπουν την εξουσία», κλήθηκε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς, είπε μιλώντας στον REAL FM, πως «η “Έστία” δεν αντιλαμβάνεται ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν απόλυτα αντιαμερικανισμός αλλά εξέγερση απέναντι στη δικτατορία». Συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου αναλύσεις δεν χωρούν ούτε σε δεξιές ούτε σε αριστερίστικες θεωρήσεις. «Ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και ότι αυτό έγινε ως απλή έκφραση αντιαμερικανισμού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, το 1999 είχε αποδεχθεί τις ευθύνες της τότε αμερικανικής ηγεσίας για τα γεγονότα. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι δεν είμαστε ενώπιον μιας ψυχροπολεμικής κατάστασης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι «αριστερός».

Απαντώντας για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αστικές αγωγές για τους βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια της χώρας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά η κουβέντα δεν πρέπει να αποπολιτικοποιείται. Επίσης, σημείωσε ότι τα επεισόδια δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης, δίνοντας τα εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις επιλογές του που «μετρίασαν τα επεισόδια».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Κ. Μπακογιάννη περί μεταφοράς της έδρας του Πολυτεχνείου για τη χρήση του κτιρίου, ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «δεν ξέρω ποιος και γιατί ενοχλείται από τον εορτασμό» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρηθεί και είναι υποχρέωσή μας να θυμίζουμε στις νεότερες γενιές το τι είχε συμβεί στη χώρα κατά το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις που υπονοούν ότι κάποια πράγματα θέλουμε να τα βάλουμε στο συρτάρι της Ιστορίας» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Πολάκη - Παπαθανάση στη Βουλή για τον Πιερρακάκη στο Eurogroup: «Θα γίνει πιο μισητός και από τον Ντάισελμπλουμ», «εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη»
Η επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στην προεδρία του Eurogroup προκάλεσε το «καρφί» του αναπληρωτή υπουργού
Ο Παύλος Πολάκης 6
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στους αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, μελετάμε επιπλέον μέτρα ενίσχυσης
«Τα μπλόκα δεν υπηρετούν τα αιτήματα των αγροτών. Αντίθετα, τα υπονομεύουν», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεβολεύει αρκετούς
Κυριάκος Μητσοτάκης 153
Live η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2026
Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και την τελική ονομαστική ψηφοφορία
Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής