Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του – Είχε συνάντηση στο Μαξίμου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναδεικνύεται στο φαβορί για το «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι «κλειδώνει» η υποψηφιότητά του, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Νωρίτερα την Κυριακή (30.07.23) εκτός κούρσας βγήκε ο Γιώργος Παπανικολάου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, που αναζητά για την Περιφέρεια Αττικής πρόσωπο με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, μετά το μεγάλο «φάουλ» του Γιώργου Πατούλη με το ζεϊμπέκικο εν μέσω τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που έπεσε στην Κάρυστο. 

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο κ. Χαρδαλιάς ήταν δήμαρχος Βύρωνα με την πορεία του να θεωρείται επιτυχημένη. 

Μάλιστα, ο ίδιος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Χαρδαλιάς, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε την Κυριακή (30.07.23) για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ανακοινώνοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δήμο της Γλυφάδας. 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο ίδιος έγραψε:

«Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά»

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει ακόμη το ζήτημα της υποψηφιότητας ή μη του Γιώργου Πατούλη με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατούν και δεύτερες σκέψεις, δεδομένου ότι ο Γιώργος Πατούλης ακόμη και αν δεν στηριχτεί από την Πειραιώς, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του την ερχόμενη Τρίτη με την επιστροφή του από τη Λευκωσία. 

Πάντως, σε Μαξίμου και Πειραιώς δεν χρεώνουν στον κ. Πατούλη μόνο το «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο, αλλά και μία σειρά αστοχιών σε σχέση με τη διαχείριση των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων με τα χιόνια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
30
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης