Πολιτική

Νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με επιφυλάξεις και αρνητικές τοποθετήσεις ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπής της Βουλής.

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επέκρινε το νομοσχέδιο ως φενάκη… και ως μόνο κατ’ όνομα εξωδικαστικές διαδικασίες αυτές οι οποίες εισάγονται και διαφωνώντας σε 15 σημεία εξήγησε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το καταψηφίσει. Παράλληλα παρουσίασε και μια αντιπρόταση τεσσάρων σημείων που κάνει γα το θέμα η ΝΔ.
Επιφυλάξεις για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια κράτησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και η ΕΚ.
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκε η Χρυσή Αυγή.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου εάν και παρόν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την αυριανή ακρόαση των φορέων που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.
Η συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή ορίσθηκε να γίνει το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, ενώ η δεύτερη ανάγνωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος 7