Πολιτική

Ο Δένδιας ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την υποδοχή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συχνές επαφές που έχουν, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό για τις διμερείς σχέσεις. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Γκάμπι Ασκενάζι, ο κ. Δένδιας είπε πως ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερώσει, πρώτα απ’ όλα, για τη συνολική κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και για τα διμερή ζητήματα, αλλά και πώς μπορούν οι δύο χώρες να προχωρήσουν στο κοινό τους μέλλον. Σημείωσε, τέλος, πως είναι πάντοτε μεγάλη του χαρά να βρίσκεται στο Ισραήλ και χαίρεται ιδιαίτερα κάθε φορά που τον συναντά.

«Χαίρομαι που φιλοξενώ εδώ, στην Ιερουσαλήμ, τον καλό μου φίλο, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια και τους υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την Ορίτ Φαρκάς-Χακόχεν. Μαζί συμφωνήσαμε στις αρχές για την αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία και επίτευγμα και για τις δύο χώρες, η οποία θα αναπτυχθεί καθώς εξελίσσεται η πανδημία και θα λειτουργεί παράλληλα με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επιστροφή του τουρισμού και στις δύο χώρες» έγραψε στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τις αναρτήσεις για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανήρτησε Tweet για την επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν

Ο Νίκος Δένδιας συνόδευσε, νωρίτερα, τον πρωθυπουργό και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου συμμετείχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της Ελλάδας υπό τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Λευκωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
16
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 4
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4