Πολιτική

Ο Δημήτρης Καιρίδης παρουσίασε σε γερμανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία τις προκλήσεις της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της τοπικής Βουλής του κρατιδίου της Σαξωνίας-Ανχαλτ της Γερμανίας, είχε σήμερα (26.09.2023) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Δημήτρης Καιρίδης παρουσίασε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στο μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας τον κατεξοχήν ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία που έχει καταστεί διεθνής κόμβος παράνομης μετανάστευσης, για μια σειρά από λόγους.

Επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία νόμιμων μεταναστευτικών οδών, με όρους και κανόνες, που θα αποδυναμώνουν τα παράνομα δίκτυα των διακινητών.

kairidis saxonia

Τέλος, παρατήρησε ότι η επικέντρωση της συζήτησης μόνο στις επαναπροωθήσεις και στα pushback είναι αποπροσανατολιστική, εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και αποσκοπεί στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την ώρα που χρειάζονται λύσεις που φέρνουν αποτέλεσμα μακριά από τις «κραυγές» της μίας ή τις «αφέλειες» της άλλης πλευράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1