Πολιτική

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έμεινε δεύτερη μέρα στο Ελ Αλαμέιν για να συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρυ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρέτεινε την παραμονή του στο Ελ Αλαμέιν την Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, να παρατείνει τη διαμονή του στην Αίγυπτο για ακόμη μία μέρα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες Ελλάδας – Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργών εξωτερικών.

Το πρωί της Παρασκευή ο Σάμεχ Σούκρυ και ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχουν σε πρωινό εργασίας. Οι σημερινές συνομιλίες εστιάζουν στο follow up όσων συζητήθηκαν χθες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η αιγυπτιακή πλευρά εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή της Ελλάδας στην κατανόηση των αιγυπτιακών θέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημερινή συνάντηση σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qaheera, ενώ παραχώρησε χωριστή συνέντευξη στο Alghat, αραβικό τηλεοπτικό κανάλι με εμβέλεια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα εκτενώς τις θέσεις της Ελλάδας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και για τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή θέματα (εξελίξεις σε Λιβύη, Νίγηρα, Σουδάν, Ουκρανία, κλιματική κρίση, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4