Πολιτική

Ο Ισραηλινός πρέσβης απαντά στον Κασσελάκη με βίντεο των ομήρων: «Δεν είναι μόνο μέρος της Χαμάς τρομοκράτες»

Τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες», σχολίασε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατζ, με ανάρτησή του στο Twitter, το βράδυ της Τετάρτης (22.5.24).

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο Attica το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «υποστηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη» και πως «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην απάντησή του ο πρεσβευτής του Ισραήλ παραθέτει το ανατριχιαστικό βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει 5 γυναίκες ομήρους της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου όταν έγινε το μακελειό στα κιμπούτς. 

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην τηλεόραση του Attica. Ο ισχυρισμός ότι “μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες” είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες», τονίζει ο πρεσβευτής του Ισραήλ.

Και επισημαίνει: «Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της».

«Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς . Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ.Κατζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία
«Από τις πρώτες μέρες της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα μας βοηθά, συνεργάζεται με την Ευρώπη και με άλλους εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα καταστήσουν δυνατή την ειρήνη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
37
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
124