Πολιτική

Ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου – Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο τάφος της Μελίνας Μερκούρη

Οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου στο Α' Νεκροταφείο, έχουν ήδη ξεκινήσει
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κηδεία του Κώστα Σημίτη, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (09.01.2025), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ταφή θα γίνει σε τάφο δίπλα από αυτόν του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οπώς μετέδωσε απόψε (07.01.2025) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί στο Πρώτο Νεκροταφείο -όπου έχει ενταφιαστεί ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου- ωστόσο μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό το σημείο. 

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ταφεί δίπλα ακριβώς στον Ανδρέα Παπανδρέου.  

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο τάφος της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.

Με βάση την χωροταξία του πρώτου κοιμητηρίου στο σημείο που έχει ταφεί ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχουν ακόμα 4 θέσεις για πρώην πρωθυπουργούς ή προέδρους της Δημοκρατίας. 

Οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο Κώστας Σημίτης πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής (05.01.2025) παραμονή των Θεοφανείων, σε ηλικία 88 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είσαι φασίστας», «Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της»
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έκλεισε μέσα σε κλίμα απόλυτης έντασης, με τη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να φωνάζει από το έδρανό της και να χτυπά με δύναμη το μικρόφωνο
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 6
Αλεξάνδρα Σδούκου: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι «νέος», η κοινωνία θυμάται το κόστος της διακυβέρνησής του
Αιχμές της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού, την υπόθεση Ανδρουλάκη, το κόμμα Καρυστιανού και το ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα από Σαμαρά
Αλεξάνδρα Σδούκου 8