Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικοτροφείο της Εκκλησίας στην Αγία Βαρβάρα: Οι selfies, το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ και οι νέοι από την Ουκρανία

Ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν

Επίσκεψη στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα (14.04.2025) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στον χώρο συνομίλησε με τους νέους, περίπου 70 στον αριθμό από 16 χώρες, και εξήρε τον ρόλο του Οικοτροφείου.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Οικοτροφείου αλλά και τη δημιουργία άλλων αντίστοιχων δομών.

Σύμφωνα με την Αποστολική Διακονία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πάροδο των ετών «το θεολογικό οικοτροφείο συνέχισε τη λειτουργία του και τη προσφορά του στην Εκκλησία.

Δεκάδες Επίσκοποι και Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και λαϊκοί θεολόγοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των οικότροφων.

Ακόμα εκατοντάδες ομόδοξοι και ετερόδοξοι αδελφοί μας, οι οποίοι σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις στην Εκκλησία και πολιτεία της πατρίδας τους έζησαν και σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα στο οικοτροφείο».

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα
Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, χάρισε πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, ένα από αυτά, καταγράφηκε την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.

O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους «καλό Πάσχα», ενώ φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους. Προτού φύγει ζήτησε να δει τα παιδιά από την Ουκρανία. Τρεις νέοι εμφανίστηκαν, συστήθηκαν με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος να τους λέει «εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτή η τραγωδία».

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με πολίτες στην Αγία Βαρβάρα, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργόις Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος
/ Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αμέσως μετά, προχωρώντας προς την έξοδο της εγκατάστασης για να συναντήσει πολίτες σε καφέ της Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ, τη Λάρα και είχε μαζί της θερμό χαιρετισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Οικοτροφείο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Οικοτροφείο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Στη συνέχεια έτυχε υποδοχής με χειροκροτήματα σε κοντινό καφέ, όπου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Εκεί ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα», ενώ εξήγησε ότι δεν ήρθε για να απευθύνει ομιλία, ωστόσο είπε: «Να θυμάστε ότι τα καλύτερα έρχονται».

Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies με πολίτες τις Αγίας Βαρβάρας
Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies με πολίτες τις Αγίας Βαρβάρας / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φοιτητικό Οικοτροφείο στην Αγία Βαρβάρα
Εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φοιτητικό Οικοτροφείο στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη