Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τη Χρυσή Αυγή;

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τη Χρυσή Αυγή;

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Σε επικίνδυνα «μετέωρα» βήματα προβαίνει κυβέρνηση, πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Επιχειρούν με «ιλλιγγιώδη» ταχύτητα να εξαλείψουν το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, μη αντιλαμβανόμενοι ή εν γνώση τους, ότι γι αυτό χρειάζεται διπλάσιος τουλάχιστον χρόνος, από εκείνον που το πολιτικό μόρφωμα εκθρέφτηκε, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε… δολοφονικά.

Είναι βέβαιο πως οι θιασώτες της Χρυσής Αυγής θα τα «παίξουν όλα για όλα» πριν εξαφανιστούν πολιτικά. Η αγωνία κυβέρνησης, υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είναι ο χαρακτηρισμός του πολιτικού μορφώματος, εγκληματική οργάνωση. Μια τέτοια δικογραφία που ενδεχομένως φθάσει στη Βουλή, θα προκαλέσει την άρση ασυλίας κάποιων βουλευτών του πολιτικού μορφώματος, την ανάγκη αντικατάστασή τους και ουσιαστικά την αποδόμηση του πολιτικού «μανδύα» τους στα μάτια της κοινής γνώμης.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να «γκρεμίσει» το δήθεν συστημικό προφίλ που είχε αποδώσει στη δράση της η Χρυσή Αυγή και να προσδώσει σε αυτή τα πραγματικά χαρακτηριστικά της, που δεν είναι άλλα από την παραστρατιωτική-συμμορίτικη λειτουργία της. Ζήτημα όμως είναι η ταχύτητα με την οποία επιχειρεί να το κάνει, ενόψει δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και ενδεχομένως βουλευτικών, καθώς αυτή η γρηγοράδα ενέχει και πολλούς κινδύνους, που πρέπει να αποφευχθούν για να μην υπάρξουν αντίθετα, από τα επιδιωκόμενα, αποτελέσματα.

Ενδεικτικές αυτής της θέλησης, οι διαρροές κύκλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Ν. Δένδια για την αποστολή του φακέλου με 32 υποθέσεις που αφορούν έκνομες ενέργειες βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός αυτών των ενεργειών ο Νίκος Μιχαλολιάκος» υποστήριζαν χαρακτηριστικά αυτοί οι κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου.

Σε αυτό το «παιχνίδι» εντάσσονται και οι αστυνομικές διαρροές για τις κλήσεις που έλαβε ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς, στο διάστημα μιας ώρας πριν από τη δολοφονία, από τουλάχιστον 6 άτομα. Μεταξύ αυτών των ατόμων, σύμφωνα με τις επικαλούμενες αστυνομικές διαρροές που περιγράφονται σε σειρά δημοσιευμάτων, είναι ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνία και με βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αν οι αστυνομικές αρχές είχαν διαπιστώσει αυτές τις επικοινωνίες , οι ενέργειές τους θα ήταν άτυπες αφού ναι μεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων του Γιώργου Ρουπακιά, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη άρση σε αυτές του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ενδιάμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη τα δημοσιεύματα της εφημερίδα του «Έθνους» να συσχετισθούν με τα στοιχεία που ήδη έχουν συγκεντρωθεί (32 δικογραφίες), που διαβιβάστηκαν από τον κ. Δένδια.

Με τον ίδιο τρόπο, επισημαίνουν αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον πολιτικά καθοδηγούμενο τρόπο διαρροών, μπορεί να λειτουργήσει και το πολιτικό μόρφωμα. Ήδη έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του κ. Δένδια και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Συνήγοροι των κατηγορουμένων, μπορεί να συλλέξουν σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνιές των πελατών τους και να υποστηρίξουν την εκδοχή της άτυπης άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών ζητώντας ακόμη και ακύρωση της προδικασίας. Με παρόμοιες ενέργειες ενδεχομένως να επιχειρήσουν την καθυστέρηση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

Σημειώνεται ότι ακόμη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεν έχει λάβει εντολή ή διάταξη από την ανακρίτρια που έχει την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για τη έρευνα κάποιων παραμέτρων. Το ίδιο συμβαίνει και με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις 32 ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι επόμενες αστυνομικές ενέργειες θα καθοριστούν από τη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αρχικά θα εντοπιστούν εκείνοι με τους οποίους μίλησε ο Γ. Ρουπακιάς το χρονικό διάστημα πριν από τη δολοφονία, στη συνέχεια από τις κεραίες εκπομπής θα εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα. Θα ακολουθήσει άρση και για τις δικές τους επικοινωνίες, με σκοπό να εντοπιστούν άλλα άτομα με τα οποία επικοινώνησαν. Ο πιθανός συσχετισμός δράστη, προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, τα σημεία και ο σκοπός της «συνάντησης» θα αναδείξουν οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε