Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράφει την προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Κουμουνδούρου «βλέπει» επικοινωνιακά παιχνίδια

Παράλληλα, αναμένεται η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να διαπιστωθεί πόσες υπογραφές θα έχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας να συνυπογράψουν την πρόταση για προανακριτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν πρόκειται να σταθούμε εμπόδιο σε οποιαδήποτε διαδικασία που επιδιώκει τη λογοδοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη. Η τεράστια πίεση που ασκήσαμε οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια διστακτική και ντροπιαστική διαδικασία “μπαίνει – δεν μπαίνει” η πρόταση. Εμείς σταθήκαμε με συνέπεια από την αρχή».

«Αναμένουμε την πρόταση κατηγορητηρίου των συγγενών των θυμάτων, η οποία – είμαι βέβαιος – θα είναι πολύ πληρέστερη και πιο νομικά ορθή από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νοείται να υπάρχει έγκλημα με 57 νεκρούς και να μην περιλαμβάνεται η λέξη ‘ανθρωποκτονία’» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπορεί κανείς να υπογράψει παραπάνω από μία πρόταση. Επομένως, η σωστή ερώτηση είναι: ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει την πρόταση των συγγενών;» τόνισε.

Στην πραγματικότητα το Κίνημα Δημοκρατίας λέει ότι θα συνυπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει και αυτό την δική του πρόταση μέσα στην οποία μιλά για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.

Επικαλείται, δε, τους συγγενείς των θυμάτων, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνομιλήσει με τους ανθρώπους αυτούς προκειμένου να εκφράσει και τις δικές τους απόψεις.

Στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι για μία ακόμη φορά και γι’ αυτό το σοβαρό θέμα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης.

«Εκτός εάν υπάρχει κάποια αλλαγή στην αρχική δέσμευση, τη δημόσια δέσμευση και αναζητείται τρόπος διαφυγής. Εμείς καταθέσαμε δημόσια την πρόταση και πριν αυτή μάλιστα περιέλθει σε γνώση της Νέας Αριστεράς είπαμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε και δεν παζαρεύουμε, με σεβασμό στην κοινωνία στους συγγενείς τους ανεξάρτητους βουλευτές και τα κόμματα πάντα» λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναμένεται η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να διαπιστωθεί πόσες υπογραφές θα έχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την στιγμή το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει συγκεντρώσει 33 υπογραφές. Οι είκοσι έξι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε συν ένας (ο Μιχάλης Χουρδάκης) προέρχονται από το Κίνημα Δημοκρατίας ενώ χθες τηλεφώνησε στον Σωκράτη Φαμελλο και τον ενημέρωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα και την Ραμάλα όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την Παλαιστινιακή ηγεσία.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Αύριο το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μεταβεί στη Ραμάλα όπου και θα συναντηθεί με την Παλαιστίνια υπουργό Επικρατείας αρμόδια για Εξωτερικές Υποθέσεις και Θέματα Διασποράς, δρ Varsen Aghabekian Shahin, τον Αντιπρόεδρο της Παλαιστίνης, Hussein al-Sheikh, τον Πρόεδρο του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, Rawhi Fattouh.

Τον Σωκράτη Φάμελλο θα συνοδεύσουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, η βουλευτής Δυτικού τομέα Β’ Αθηνών και τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
14
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
19
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 148
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 54