Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Φαραντούρη που πρότεινε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο την κάθαρση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα κόμματα και τον Πρωθυπουργό να προχωρήσουν σε Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο την κάθαρση και την εξυγίανση

«Παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκλογές», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού και κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση και την εξυγίανση των θεσμών.

«Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», επισημαίνει η Κουμουνδούρου προς τον Νικόλα Φαραντούρη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δηλώσεις του στο MEGA είχε υποστηρίξει ότι «αποστολή αυτής της Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού θα είναι η κάθαρση σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ελεγκτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια, η τρωθείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό αλλά και η κλονισμένη εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών στους θεσμούς».

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (02.07.2025), από το κόμμα σημειωνόταν πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως έχει διατυπωθεί και από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο και από το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ρητή και ξεκάθαρη: Προκαταρκτική Επιτροπή, παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη:

«Η σκιά της διαφθοράς πλανάται πάνω από τη χώρα και μειώνει την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα ακυρώνει τις προσπάθειές μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα διεθνή fora να υπερασπιστούμε τις εθνικές γραμμές και τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.

Τα παραδείγματα πολλά:

Δίνουμε μάχη να εγκριθεί Ταμείο Φυσικών Καταστροφών για τους αγρότες μας και προκύπτει εγκληματική οργάνωση που απομυζά τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Πετυχαίνουμε παράταση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έρχονται αποκαλύψεις για διαφθορά σε αναθέσεις δισεκατομμυρίων.

Δίνουμε μάχη με συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο απ’ όλες τις ομάδες του δημοκρατικού τόξου για τη θωράκιση της χώρας στη νέα αρχιτεκτονική Ασφάλειας & Άμυνας και εισπράττουμε σιωπή από τον Πρωθυπουργό απέναντι στις δηλώσεις του Καγκελαρίου Μέρτζ και του ΓΓ ΝΑΤΟ Ρούτε περί της αυτονόητης συμμετοχής της Τουρκίας και μάλιστα άνευ όρων.

Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζει στη χώρα μας πολύ πάνω απ’ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά οι στρεβλώσεις στην αγορά και η καρτελοποίηση με την ανοχή ή ακόμη και την αιγίδα της πολιτείας συνεχίζεται σύμφωνα με ευρωπαϊκές και διεθνείς εκθέσεις.

Εν όψει αυτών αλλά και με ορίζοντα την ανάληψη της κρίσιμης Προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο 2027, καλώ τα κόμματα και τον Πρωθυπουργό, εάν πραγματικά επιθυμεί την κάθαρση και την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και των θεσμών, να προχωρήσουν σε Κυβέρνηση κοινής αποδοχής, παραμερίζοντας τους κομματικούς εγωισμούς.

Αποστολή αυτής της Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού θα είναι η κάθαρση σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ελεγκτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια, η τρωθείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό αλλά και η κλονισμένη εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών στους θεσμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 37
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη