Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» εκλογές την Άνοιξη και «εκβιασμό» Μητσοτάκη

Την επιβεβαίωση της εκτίμησης του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα πάει σε πρόωρες κάλπες την άνοιξη «είδαν» πίσω από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως επισημαίνουν, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει από τώρα το δίλλημα των επόμενων εκλογών, το «το αυτοδυναμία  ή χάος».

Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είπε από τώρα ότι θα πάει σε διπλές κάλπες είχε ως  επιδίωξη να πιέσει και να «εκβιάσει»  τους ψηφοφόρους που στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν η χώρα να βρεθεί με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις στην αγορά και την καθημερινότητα των πολιτών.

Πίσω δε από την φράση ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα» , τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδαν την διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαξιώσει το 31,53 % που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

«Φωνές» για τους νέους

Φυσικά από τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το άνοιγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα γενιά, καθώς όπως υποστηρίζουν στις ηλικίες 17 έως 25 βρίσκεται δεύτερος σε δημοφιλία μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού στοχοποίησε τους νέους για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια, τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι. Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί» ανέφεραν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός τα στελέχη της Κουμουνδούρου τις βρήκαν γενικόλογες και χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή να έχουν καταλάβει ποιους αφορούν.

tsipras maska grafeiovouli

«Οι πολυαναμενόμενες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, περιορίστηκαν σε αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη – στους αριθμούς και όχι στην τσέπη των πολιτών» σχολίαζαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Κατά τα λοιπά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά περιορισμένες παρατάσεις σε μέτρα που ήδη ισχύουν και ουδέποτε ανακούφισαν τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα με το νέο κύμα ανατιμήσεων, για το οποίο δεν πήρε ούτε μισό ουσιαστικό μέτρο. Μάλλον περνά τους πολίτες για ανόητους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων με 150 εκατ. ευρώ, αντί για άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι. Οι «προειδοποιήσεις» δεν μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ούτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκη δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου».

Σε ό,τι αφορά την επιδοτούμενη εργασία των νέων και εδώ λένε ότι υπάρχει θέμα καθώς πουθενά δεν αναφέρθηκε εάν θα υπάρχει συγκριμένος κόφτης ώστε οι επιχειρηματίες να μην απολύσουν εργαζόμενους από την δουλειά τους για να προσλαμβάνουν  επιδοτούμενους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς»
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση με αναστολή στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται με αιχμηρή δήλωση
Ο Αντώνης Σαμαράς 1
«Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ» - Η αιχμή Μητσοτάκη για την Τουρκία
Η επίσκεψη του Αντόνιο Κόστα στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλες τις 27 πρωτεύουσες της ΕΕ, η οποία ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα
ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ - ΚΌΣΤΑ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
3
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με τη Νέα Αριστερά: Ο παράγοντας «Αλέξης Τσίπρας» και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς - τα οποία γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα μέλλον σε ένα ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Τσίπρα - επιδιώκουν να προχωρήσει το σενάριο της συγκατοίκησης
Σωκράτης Φάμελλος
Ο απόηχος της εμφάνισης Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Η μετεκλογική συνεργασία, η επιστροφή Τσίπρα και ο 13ος μισθός
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητούσε εκλογές γιατί, όπως είπε, είναι ανάγκη να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης