Πολιτική

Ο Τάσος Τζήκας για… αντι-Μπουτάρης! Ποιοι θέλουν κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

- Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης και προκαλεί… πονοκέφαλο σε ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ - Νοτοπούλου από τη μια και Καΐλή από την άλλη "παίζουν" για τη συμπρωτεύουσα - Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας μια από τις τρεις προτάσεις που εξετάζουν στην Κουμουνδούρου

Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές περιέπλεξε ιδιαίτερα τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ καθώς και τα δυο αυτά κόμματα είχαν αποφασίσει να δώσουν το χρίσμα στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

[read4more]

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η Φώφη Γεννηματά έχουν αποφασίσει να δώσουν άρωμα γυναίκας στις εκλογές της συμπρωτεύουσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες θα κατεβάσει την υφυπουργό Μακεδονίας –Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ η Φώφη Γεννηματά σκέπτεται να εκπροσωπηθεί το κόμμα της με την Εύα Καϊλή.

Στελέχη και από τα δυο κόμματα υποστηρίζουν ωστόσο ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να βρεθεί μια κοινή υποψηφιότητα με τα χαρακτηριστικά του νυν δημάρχου προκειμένου η συμπρωτεύουσα να μην αφεθεί στα χέρια της ΝΔ.

notopoulou
Κατερίνα Νοτοπούλου – Φωτογραφία Eurokinissi
kaili
Εύα Καϊλή – Φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλες τρείς προτάσεις  με επικρατέστερη αυτή του πρόεδρου της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσου Τζήκα. Η υποψηφιότητα αυτή έχει προφανώς ένα ιδιαίτερο βάρος για την συμπρωτεύουσα, καθώς ο Τάσος Τζήκας   εκπροσωπεί έναν θεσμό που για στην ευρύτερη περιοχή είναι σύμβολο ανάπτυξης,  οικονομικής ευημερίας και εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα από τον χώρο της οικονομίας της αγοράς αλλά και της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα με τις κινήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τον θεσμό  ενώ έχει προσδώσει ιδιαίτερη εξωστρέφεια στην ΔΕΘ και έχει καταστήσει την πόλη πόλο έλξης του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το όνομα του Τάσου Τζήκα εμφανίζεται, ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ως το  επικρατέστερο για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα εμφανιζόταν ως δυνατή υποψηφιότητα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

tzikas
Τάσος Τζήκας – Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Τάσος Τζήκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ». Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO Α.Ε.

Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Singular Software Α.Ε. στην οποία διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος 1987-2004 και Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι το 2005. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Bulgaria και Singular Romania 1995-2004, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Delta Singular 2001-2004.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
2
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9