Πολιτική

Νέα χρηματοδότηση της Τουρκίας ζητά ο Τσίπρας – Οι 5 προτάσεις για το μεταναστευτικό στην σύνοδο κορυφής

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αύξηση ροών που παρατηρείται και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η υλοποίηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και για να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε τις εξής πέντε προτάσεις:

– Έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επανεγκατάστασης από τρίτες χώρες σε χώρες της Ε.Ε. με τη λειτουργία κεντρικών υπηρεσιών ασύλου σε τρίτες χώρες.
– Έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών προσφύγων σε χώρες προέλευσης ή διέλευσης.
– Ένα μηχανισμό χρηματοδότησης για πρόσφυγες στο έδαφος της Τουρκίας και εξέταση των δυνατοτήτων ενίσχυσης του.
– Την εφαρμογή της Συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογράψει η Τουρκία.
– Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε χώρες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», – «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης
Κωνσταντοπούλου: Από Νέα Δημοκρατία να μετονομαστείτε σε «νέα δικογραφία» – Με κυνηγάτε, ενώ είστε βουτηγμένοι σε υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φέρουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτές της θα υπογράψουν πρόταση μομφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου 29