Πολιτική

Οι θέσεις του Γ. Βαλλιανάτου για τον δήμο Αθηναίων – Ο δήμος θα κάνει gay γάμους

Με ένα 16σέλιδο κείμενο, που αποτελεί το πρόγραμμά του για τη νέα Αθήνα, εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που ξεκινά τον αγώνα για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων με την παράταξη «ΑθήναΔιαμαντόπετρα».

Καταρχήν, ο κ. Βαλλιανάτος διατυπώνει την άποψη ότι η Αθήνα είναι ένα «μοναδικό διαμάντι ανεκτίμητης αξίας». Και ως τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ιστορική της βαρύτητα στις έννοιες της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και της φιλοξενίας. Προτείνει λοιπόν τη διοργάνωση «52 Διαμάντια», ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμποσίων, φεστιβάλ και εκθέσεων κάθε εβδομάδα του χρόνου σε θέματα όπως μουσική, χορός, θέατρο, μόδα, μεταναστευτικές κοινότητες και πολιτισμοί, κουζίνα, μαραθώνιος, ελαιόλαδο, Athens Pride, κινηματογράφος, θρησκευτικός τουρισμός, τατουάζ κ.ά.

Όσον αφορά τα κίνητρα για προσέλκυση επιχειρήσεων και κατοίκων στην πόλη προτείνεται η μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις και τους δημότες που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου, επιπλέον μείωση 50% των τελών για επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν σε διατηρητέα κτίρια και απαλλαγή φόρων για πέντε έτη σε νέες επιχειρήσεις στους κλάδους Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στόχος είναι η δημιουργία Ζωνών Καινοτομίας σε υποβαθμισμένες περιοχές και στο ιστορικό κέντρο.

Όσον αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων προτείνει την αποκλειστική χρήση μορφών εξοικονόμησης ενέργειας για τον φωτισμό, τη δυνατότητα χρήσης ισόγειων χώρων στις γειτονιές για χώρους στάθμευσης, την υλοποίηση της προ 3ετίας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Γκάζι, με την Ακαδημία Πλάτωνος. Επαναφέρει την πρόταση του Γιώργου Αμυρά για άμεση λειτουργία του Καφενείου Πικιώνη στο λόφο Φιλοπάππου, της Πράσινης Τέντας στο Λυκαβηττό, του Green Park και του ‘Αλσους στο Πεδίο του ‘Αρεως.

Εξίσου δεσμεύεται για αγώνα προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ και φιλοδοξεί ο δήμος Αθηναίων να είναι μετά από εκείνον της Τήλου, ο πρώτος στον οποίον θα τελούνται γάμοι μεταξύ γκέι.

Ιδιαίτερα αυστηρός δηλώνει ο κ. Βαλλιανάτος στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία θα γίνεται από μικτά κλιμάκια αστυνομικών και υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Μιλά για αμείλικτη πάταξη του διπλοπαρκαρίσματος και της αντικοινωνικής στάθμευσης, που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την κίνηση στην πόλη κυρίως των ΑμεΑ. Προτείνει θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία από ιδιώτες θέσεων στάθμευσης.

Προτείνει επίσης τον καθορισμό συγκεκριμένων δρόμων για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Υποστηρίζει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου, προαιρετικά.

Υποστηρίζει επίσης τη χρήση ειδικών κουπονιών (vouchers) και τη σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς, όπως σημειώνει, για κάθε παιδί που πηγαίνει σε δημοτικό σταθμό ο δήμος σήμερα ξοδεύει περισσότερα χρήματα από τις τιμές των ιδιωτικών σταθμών.

Προτείνει την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς Όπως υποστηρίζει, έτσι θα εξοικονομηθούν 60 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. ευρώ που δαπανά ετησίως ο δήμος για την καθαριότητα. Υπόσχεται την εκτεταμένη διαλογή στην πηγή (διαχωρισμός σε γυαλί, χαρτί, διασπώμενα, απορρίμματα, κομποστοποίηση), την παροχή κινήτρων για μείωση των απορριμμάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών σε εταιρείες ανακύκλωσης που θα αναλάβουν και το κόστος περισυλλογής.

Επαναφέρει το σχέδιο Μάνου για το Ελληνικό για δυνατότητα αξιοποίησης του 20% από τα 6.200 τ.μ. του χώρου υπέρ του δήμου Αθηναίων και των δημοτών του.

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας σημειώνει ότι ο δήμος έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται με τις θρησκευτικές κοινότητες και να τις διευκολύνει στη δημιουργία και νόμιμη λειτουργία χώρων λατρείας και δεσμεύεται ότι ο δήμος θα κατασκευάσει αποτεφρωτήριο.

Υπόσχεται την υλοποίηση της πρότασης Αρμυρά για σηματοδότηση με πινακίδες BRAILLE 400 περίπου σταθμών μετρό, τρόλεϊ, τραμ που θα κατασκευασθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Φάρο Τυφλών.

Υποστηρίζει τη νόμιμη χρήση καθορισμένων μικροποσοτήτων απαγορευμένων ουσιών και σημειώνει ότι το αντίστοιχο πείραμα που έχει ξεκινήσει στην Τσεχία έχει επιφέρει μείωση των θανάτων, στροφή προς τις λεγόμενες «μαλακές» ουσίες και λειτουργία των χρηστών εντός της κοινωνίας.

Όσον αφορά τους μετανάστες δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τέλος προτείνει την εκχώρηση του Αθήνα 9,84 στους εργαζόμενους προκειμένου να εκλείψει η ετήσια χρηματοδότηση με πάνω από 4 εκατ. ευρώ από το δήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιπιλή για Βαλλιανάτο: «Είναι καρφί, ρουφιάνος και έχει κάνει την ομοφυλοφιλία επάγγελμα»

Γρ. Βαλλιανάτος:”Έχουν πεθάνει άνθρωποι από AIDS στα χέρια μου”!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
16