Πολιτική

Οι υψηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» των κομμάτων δεξιά της ΝΔ στο «ραντάρ» του Μαξίμου

Τα κόμματα δεξιά της ΝΔ βρίσκονται σταθερά στο «ραντάρ» της Πειραιώς και του Μαξίμου, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν κάποια εξ’ αυτών να διατηρούν υψηλά ποσοστά και κάποια άλλα ακόμη και να τα αυξάνουν.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια, με την αδυναμία να τιθασευτεί αισθητά, τα εθνικά θέματα και δη το μεταναστευτικό, μαζί με την επανεκλογή Τραμπ στην προεδρία των Η.Π.Α. – επικράτηση που τα  κόμματα δεξιότερα της «γαλάζιας» παράταξης έσπευσαν να οικειοποιηθούν – είναι κάποιες από τις παραμέτρους που εκτιμάται πως δίνουν… «αέρα στα πανιά τους» στα συγκεκριμένα κόμματα ανεβάζοντας τους τα ποσοστά.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήνει πλέον τίποτα αναπάντητο, καθώς, όπως δείχνουν οι τάσεις στην Ευρώπη και διεθνώς, ο «λαϊκισμός» κερδίζει πολιτικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο του κόμματος «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ υψηλές παραμένουν οι «πτήσεις» για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. «Σύγκρουση κατά μέτωπο» είναι η κυβερνητική γραμμή…

«Πατριώτες της φακής»

Το Μέγαρο Μαξίμου διαχωρίζει τα κόμματα δεξιά της ΝΔ από τους ψηφοφόρους που βρίσκονται ιδεολογικά κοντά τους, καταλογίζοντας στις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις… «επιχείρηση καπηλείας» των πατριωτικών αισθημάτων των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι με κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβερνητικά στελέχη μιλούν για… «πατριώτες της φακής» και καλούν τους υποστηρικτές τους να… επιλέξουν τους «γνήσιους πατριώτες», όπως σημειώνουν, προτάσσοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αμυντική θωράκιση της χώρας, την προστασία των συνόρων, αλλά και τις συμμαχίες υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Ο παράγοντας woke ατζέντα

Με φόντο δε, τη σαρωτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και τις εκτιμήσεις ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η υπερπροβολή της woke ατζέντας από τους αντιπάλους του, η κυβερνητική παράταξη έσπευσε να κρατήσει χαμηλούς και ισορροπημένους τόνους.

Δεδομένου ότι τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. έχουν αντι-δικαιωματική ατζέντα, με κορωνίδα το «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε από τη μία να δηλώσει ότι «δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο στους ψηφοφόρους, η ετυμηγορία των οποίων είναι απόλυτα σεβαστή» και από την άλλη  να τονίσει ότι «είναι μια παράμετρος στην οποία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας».

«Για εμάς, κάθε πολίτης έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, είμαστε απέναντι στη στοχοποίηση και στον διαχωρισμό των πολιτών, αλλά δεν πρόκειται να φτάσουμε στο άλλο άκρο της υπερβολής. Δυστυχώς, η παγκόσμια κοινότητα πολλές φορές βρέθηκε στο άλλο άκρο, το οποίο θύμωσε ένα μέρος του κόσμου, και δεν αναφέρομαι τόσο στην Ελλάδα… Σίγουρα λοιπόν η πολιτική μας δεν υιοθετεί, ούτε πρόκειται να υιοθετήσει αυτή τη λογική που εκνεύρισε τους πολίτες» δήλωσε πρόσφατα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η αύξηση των μισθών και η κρίση του κόστους ζωής»

Όσον αφορά στην οικονομία, και ειδικότερα στο θέμα της ελάφρυνσης της καθημερινότητας, η κυβέρνηση «επενδύει» στην ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να πετύχει ως το τέλος της τετραετίας, το 2027, να υλοποιήσει όλο το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει, με κοινωνικό πρόσημο.

Μιλώντας χθες (13.11.2024) στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. «Μας απομένουν άλλα τρία χρόνια κυβερνητικής θητείας. Έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση που είναι σε θέση να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις. Συνεχίζουμε να προσελκύουμε επενδύσεις. Είχαμε χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό. Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις σε τομείς αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ιστορία ανάπτυξης, η οποία σίγουρα προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Αναμένω ότι η ελληνική ανάπτυξη θα συνεχίσει να αποφέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο «κύριος στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι θα συγκλίνουμε με την Ευρώπη με γρήγορους ρυθμούς και θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της τελευταίας δεκαετίας». «Ασφαλώς, η αύξηση των μισθών και η αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου» πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Κακλαμάνη κατά Κικίλια για την «υιοθεσία» του 53χρονου λιμενικού: «Οι υπουργοί να κοιτούν τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοικτές πόρτες»
Το 2010, με ομόφωνη απόφαση, η Βουλή αποφάσισε για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων, να στηρίζει τα παιδιά τους οικονομικά
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
21
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7