Πολιτική

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι

Μια ημέρα πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε για το θέμα των παρακολουθήσεων, «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα θέμα εθνικά και πολιτικά ευαίσθητο. Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή δεν σταμάτησε να κόπτεται για την δημοκρατία και τους θεσμούς. Χθες όμως αναδείχθηκε η υποκρισία.

Η Βουλή ανέλαβε ένα σοβαρό κομμάτι της υπόθεσης. Οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και παρά ταύτα όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η χθεσινή συνεδρίαση μεταδιδόταν κατά την διάρκειά της επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η επίκληση των διαδικασιών είναι προσχηματική και είναι από κάποιους που το μόνο που θέλουν είναι ανεξέλεγκτη δημοσιότητα».

Και συνέχισε: «Επιπλέον, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα. Κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες δεν χάνουν ευκαιρία να παραβιάζουν τους θεσμούς για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη οφείλει να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι».

Απαντώντας ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας είπε: «Όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια στον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας».

Ανασκεύασε μερικώς το Politico

O κ. Οικονόμου ασχολήθηκε και με το θέμα που προέκυψε με αφορμή δημοσίευμα του Politico και όπως είπε θέλησε να προβεί σε ορισμένες διαπιστώσεις και διευκρινίσεις.

Εξήγησε ότι «στο Σύνταγμά μας δίνονται τα μέγιστα δυνατά περιθώρια στην Ελευθερία του Τύπου ώστε οι λειτουργοί του να ελέγχουν την εξουσία και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη. Είναι σαφές ότι χωρίς τον Τύπο η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Μίλησε για τη σημασία του δημόσιου διαλόγου αλλά και για την ανάγκη να γίνεται σεβαστό ένα πλαίσιο αρχών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα του «Politico» λέγοντας ότι «δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ, στο οποίο εμπεριέχονταν ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και ταυτόχρονα κρίσεις που εμφανίζονταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης» για να συμπληρώσει πως «Η Κυβέρνηση, ως όφειλε και δικαιούται, αντέδρασε τόσο με δημόσια ανακοίνωση, όσο και με επιστολή που απέστειλε στο Politico, στην οποία εξέθετε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις και τις θέσεις της. Το Politico, σήμερα, αφού υποθέτω μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω».

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3