Πολιτική

Οικονόμου: Ο Ερντογάν νόμιζε ότι θα έχει μονόλογο

«Εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε ως θερμό επεισόδιο. Ο Ερντογάν επιδίωξε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να έχει μονόλογο. Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, τον κάλεσε να σταματήσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου. Η χώρα μας θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία χωρίς να παρασυρόμαστε από τον παροξυσμό της Τουρκίας», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης ΟΙκονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Θεσσαλονίκη.

Για το αν θα ζητήσει κυρώσεις ο πρωθυπουργός είπε ότι «η ελληνική διπλωματία ενεργεί αποδομώντας κάθε στιγμή το ανυπόστατο των ισχυρισμών της Τουρκίας. Η ευρύτητα των απόψεων της Ελλάδας δεν αμφισβητείται. Στο ζήτημα των κυρώσεων ήδη η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ και είναι σαφές από τα μηνύματα που παίρνει ότι αν τολμήσει να κάνει κάτι παραπάνω θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις».

Η ενημέρωση ξεκίνησε με τα όσα έγιναν στο δείπνο στην σύνοδο της Πράγας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε αυτό που είπε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ότι αποκαλύφθηκε μπροστά σε όλους ποια είναι η χώρα που προκαλεί.

Το θέμα του πλαφόν θα τεθεί και σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής καθώς η ελληνική πρόταση έχει πάρει άλλη δυναμική. Στόχος είναι να τεθούν οι στόχοι αλλά και να είναι όλα έτοιμα για να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο.

Η χώρα μας είναι μέρος των λύσεων, τόνισε και θύμισε τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν όπως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατά την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο μίνι ασφαλιστικό που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα για διαβούλευση. Μεταξύ άλλων είπε ότι διορθώνονται αδικίες και στρεβλώσεις. 

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μπάλα στην εξέδρα – Οι απειλές Βορίδη και Αυγενάκη έπιασαν τόπο
«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση για τις ποινικές ευθύνες» αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Κώστας Ζαχαριάδης 2
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα η πρόταση της ΝΔ - Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στόχος είναι «να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια, προς όφελος του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ 211