Πολιτική

Όλα για την αυτοδιοίκηση! Deal Μαντούβαλου με Νέα Δημοκρατία για στήριξη σε Μιχαλολιάκο και Κικίλια

- Μαντούβαλος: "Προέχει η ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας"
- Μπάχαλο στον συνδυασμό του Μαντούβαλου, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι στηρίζουν Μίχα
- Στήριξη παρείχε ο Π. Μαντούβαλος και στον υποψήφιο περιφερειάρχη, Βασίλη Κικίλια

Λίγες μέρες πριν τον δεύτερο των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών οι παρασκηνιακές ενέργειες στη Ρηγίλλης δίνουν και παίρνουν, κάτι που διεφάνη σήμερα και από τη στήριξη που παρείχε ο “αντάρτης” του κόμματος στον Πειραιά, Πέτρο Μαντούβαλο προς τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο τρίτος σε ψήφους υποψήφιος μετά από τη θυελλώδη του “σχέση” με την αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα φαίνεται πως ρίχνει γέφυρες, με τη στήριξή του τόσο στον κ. Μιχαλολιάκο όσο και προς τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια, Βασίλη Κικίλια. 

Στη δήλωσή του ο κ. Μαντούβαλος σημειώνει:

«Δυστυχώς οι εκβιασμοί και τα διλήμματα του κ. Παπανδρέου στέρησαν σε εμάς τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο δεύτερο γύρο. Θα περίμενε κανείς τώρα να προβούμε σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσων μας έβλαψαν, εκείνων που μας αδίκησαν. Δεν είναι όμως ώρα επί του παρόντος. Μας αρκεί η λαϊκή δικαίωση. Τώρα προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης εντός των κόλπων της οποίας γεννηθήκαμε και εκτραφήκαμε. Γι΄ αυτό με ευθύτητα και ανιδιοτέλεια δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές της ΝΔ κατά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο κ. Μαντούβαλος σημειώνει ότι «εγώ και οι συνεργάτες μου συμπαραστασσόμεθα στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και καλούμε όσους μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο».

Η γέφυρα αυτή του Πέτρου Μαντούβαλου βρήκε πρόσφορο έδαφος στη Νέα Δημοκρατία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά να ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του στη Ρηγίλλης, λέγοντας πως “έκανε την υπέρβασή του και απέδειξε πως έχει παραταξιακή συνείδηση.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο μπάχαλο στον Πειραιά, καθώς στενοί σύμβουλοι του Πέτρου Μαντούβαλου και υποψήφιοι με τον συνδυασμό του αντιδρούν έντονα στην στήριξη του Β. Μιχαλολιάκου και Β. Κικίλια.
 
Δήλωση του υποψήφιου Γ. Βοιδονικόλα με τον συνδυασμό του Π.Μαντούβαλου για τη στήριξή του στον κ. Μίχα



Με εξαίρεση τον Νίκο Βλαχάκο, που ετάχθη υπέρ της υποψηφιότητας για το Δήμο Πειραιά του κου Βασίλη Μιχαλολιάκου, και άλλων 4-5 που δεν εξέφρασαν ανοιχτά την προτίμησή τους ενόψει των επαναληπτικών εκλογών του Β’ Γύρου, η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού του κου Πέτρου Μαντούβαλου ετάχθησαν αναφανδόν υπέρ της στήριξης του υποψηφίου Δημάρχου και σημερινού Νομάρχη Πειραιά κου Γιάννη Μίχα.

Την απόφασή τους αυτή ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Συνδυασμού, που έγινε υπό την προεδρία του κου Πέτρου Μαντούβαλου.

Ιδιαίτερα κατηγορηματικοί υπέρ της υποψηφιότητας του κου Γιάννη Μίχα ήταν ο κ. Φίλιππος Καμπούρης, η κα Βίκυ Αθανασοπούλου, ο κ. Γιώργος Βοϊδονικόλας, ο κ. Σπύρος Ταβουλάρης, η κα Μήνα Σαμαρά, η κα Ευθυμία Μουζακίτου, ο κ. Μιχάλης Κουλιζάκος, ο κ. Μιχάλης Μανιάτης, η κα Γκέλη Γεωργακέα, ο κ. Αντώνης Διγαλάκης, ο κ. Αριστομένης Σωτηρόπουλος, ο κ. Γιάννης Παπανικολάου, ο κ. Στέφανος Καλτσάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 19
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1