Πολιτική

Όλα όσα ειπώθηκαν στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα

Με κεντρική θέση τη δίκαιη ανάπτυξη θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Τόσο αυτή, όσο και εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

Όλα τα “καυτά” θέματα

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε μήνυση κατά του 42χρονου μαστροπού – «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι φίλος μου» έλεγε στα θύματά του
Η μήνυση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες όταν μια γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του μαστροπού και πήγε στην αστυνομία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 3