Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: «Όποιος λέει την γνώμη του δεν λειτουργεί ως υπονομευτής»

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της «καυτής» συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο (06.07.24).

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΚΕ έστειλε μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη πως «όποιος λέει τη γνώμη του, δεν είναι υπονομευτής».

«Να συμφωνήσουμε ότι  όποιος λέει την γνώμη του δεν λειτουργεί ως υπονομευτής . Και τα τρολ του διαδικτύου κάνουν κακό στον πρόεδρο και στο κόμμα», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει από την κοινωνία το αίτημα  να υπάρξει συνεργασία με τις άλαλες προοδευτικές δυνάμεις . Δεν μίλησε κανείς για ρευστοποίηση. Οι αναρτήσεις στο facebook δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις. Είναι αναλύσεις, γνώμες», σημείωσε.

Σχετικά δε με τις εκλογές, τόνισε πως «δεν λειτουργήσαμε συλλογικά σαν κόμμα. Εγώ ήμουνα πάντα υπέρ των αλλαγών και κάποιες τις οποίες αποφασίσαμε το 2019. Δεν προχώρησαν όπως θέλαμε».

«Ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών ήταν η αποχή. Δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση. Όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλιάδες», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με την Όλγα Γερεοβασίλη, «είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι κοινωνική απαίτηση και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτή. Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση».

Και πρόσθεσε: «Η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος. Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής.

Όλες και όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη. Στη βάση.

Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας. Με το εσωτερικό δημοψήφισμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία
Στο παρά πέντε της συνάντησης κορυφής, η Άγκυρα έσπευσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναθεωρητικές «κορώνες» της για το Αιγαίο σε σχέση με το δικαίωμα της Αθήνας για επέκταση στα δώδεκα μίλια
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
31